Srzentić sa Unijom poslodavaca: Kreiranje eUsluga treba da prati odgovarajuća komunikacija prema građanima

Iz Ministarstva su kazali da je Unija poslodavaca ponudila stručne i savjetodavne kapacitete Unije i Odbora za digitalnu transformaciju, naročito u dijelu koji se odnosi na promociju elektronskih servisa i ideja za implementaciju ukupnog procesa digitalizacije

7270 pregleda 3 komentar(a)
Srzentić sa predstavnicima Unije poslodavaca, Foto: Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija
Srzentić sa predstavnicima Unije poslodavaca, Foto: Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija

Ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija, Tamara Srzentić sastala se danas sa predstavnicima Unije poslodavaca Crne Gore i razgovarala o saradnji u oblasti razvoja elektronskih servisa i prilagođavanje usluga privredi i građanima, te o prioritetima i mapiranju izazova sa kojima se sreću privredni subjekti.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Srzentić je kazala da kreiranje eUsluga, treba da prati odgovarajuća komunikacija prema građanima.

"Kada govorimo o digitalnoj pismenosti, kada je korisničko iskustvo dobro, svi će vrlo lako naučiti da koriste uslugu, aplikaciju ili platformu. Treba da uvedemo sisteme gdje ćemo stalno, u odnosu na iskustvo korisnika mijenati i prilagođavati naše platforme. Uvođenjem takvog pristupa u samoj Vladi mi mijenjamo svijest, ne samo u izradi nekih tehnoloških platofrmi, nego i izradi i boljih propisa, zakonodavnih propisa i programa“, istakla je Srzentić.

Iz Ministarstva su kazali da je Unija poslodavaca ponudila stručne i savjetodavne kapacitete Unije i Odbora za digitalnu transformaciju, naročito u dijelu koji se odnosi na promociju elektronskih servisa i ideja za implementaciju ukupnog procesa digitalizacije.

"Osnovna misija Unije poslodavaca je stvaranje dobrog poslovnog ambijenta i stvaranje uslova za dostojanstven rad i zapošljavanje u našoj zemlji. To je nešto čime se mi rukovodimo sve ovo vrijeme i kroz ulogu socijalnih partnera, pokušavamo da, u mjeri u kojoj je moguće radimo sa Vladom i reprezentativnim sindikalnim organizacijama'', ocijenjenili su predstavnici UPCG.

Oni su predstavili rezultate istraživanja o uticaju pandemije kovida-19 na poslovanje preduzeća i ženske biznise, što može biti od značaja Vladi prilikom formiranja sljedećeg paketa mjera pomoći, samim tim i oporavku privrede i osnaživanju žena.

Sastanku su prisustvovali predsjednik UPCG, Predrag Mitrović, generalna sekretarka Suzana Radulović, šefica sektora za odnose sa javnošću i marketing, Zvezdana Olujić i predsjednik Odbora za digitalnu transformaciju Dušan Banović.

Bonus video: