Savović: Hitno nastaviti dijalog o obračunu zarada

Gradski odbor SPCG pozvao je Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta i Ministarstvo finansija i socijalnog staranja da hitno nastave pregovore sa Sindikatom prosvjete o modalitetima valorizacije dodatnih časova i pripreme nastave za novu školsku godinu

2696 pregleda 78 reakcija 1 komentar(a)
Savović, Foto: Savo Prelević
Savović, Foto: Savo Prelević

Predsjednik podgoričkog Gradskog odbora Sindikata prosvjete Slobodan Savović najavio je da će ta organizacija uputiti zahtjev Agenciji za mirno rješavanje sporova, a kako bi zaštitili "zakoniti obračun zarada, u dijelu dodatnih časova preko norme".

Gradski odbor SPCG pozvao je Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta i Ministarstvo finansija i socijalnog staranja da hitno nastave pregovore sa Sindikatom prosvjete o modalitetima valorizacije dodatnih časova i pripreme nastave za novu školsku godinu.

"To je naš prvi korak. Ističemo da nije neophodno podizati ton, niti’udarati rukom o sto’, jer i ovim saopštenjem između ostalog jedino tražimo poštovanje zakona. Podsjećamo, da smo od početka školske 2020/2021. upozoravali nadležne u Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta i u drugim državnim institucijama na potrebu regulisanja nastavnog procesa u vremenima pandemije. Javnost je upoznata sa našim predlozima koji su bili glas struke. Svaki prosvjetni radnik je bio jedino u službi svojih učenika", navodi se u saopštenju Savovića.

On poručuje da će se ova školska godina završiti zahvaljujući upornosti i odgovornosti nastavnika, a za sljedeću moramo već sad krenuti sa pripremama, da ne bude opet kasno.

Bonus video: