Cungu čestitao početak mjeseca Ramazana

"Post mjeseca Ramazana najbolje izražava vjeru, humanizam i iskrenost, a to su vrline koje bi trebalo da krase svakog vjernika u njegovom svakodnevnom životu", poručio je Cungu

4310 pregleda 0 komentar(a)
Cungu, Foto: Savo Prelević
Cungu, Foto: Savo Prelević

Predsjednik Force Nazif Cungu čestitao je u svoje i u ime partije, svim vjernicima islamske vjeroispovijesti, početak svetog mjeseca Ramazana.

"Danas, 13. aprila, prvi je dan ovog svetog mjeseca i istovremeno prvi dan posta. Post sa sobom nosi žrtvu i predanost Bogu, gdje je post glavni cilj sticanja Božjeg zadovoljstva. Post mjeseca Ramazana najbolje izražava vjeru, humanizam i iskrenost, a to su vrline koje bi trebalo da krase svakog vjernika u njegovom svakodnevnom životu. I ova godina nas zatiče u stanju pandemije, gdje moramo pokazati posebnu brigu i pomoći jedni drugima da kroz vjeru i predanost prevaziđemo ovaj izazov", poručio je Cungu.

On je istakao da mjesec Ramazan podsjeća na ljubav, brigu i pažnju koju bismo trebali imati prema ljudima oko nas.

"Posebno u ovo vrijeme pandemije za one kojima je pomoć potrebna. Na taj način podstaći ćemo da se i naše društvo ističe mirom, dobrotom i harmonijom. Svima želim lagan post i da dobra djela budu prihvaćena od svevišnjeg Gospodara", stoji u čestitiki Cungua.

Bonus video: