Novinar TV Vijesti među pobjednicima konkursa za najbolju priču o pristupanju Crne Gore EU


Konkurs je, kako je saopšteno iz Generalnog sekretarijata Vlade, raspisao Sektor za informisanje javnosti o EU i procesu pristupanja Uniji, uvažavajući značaj crnogorskih medija u tom procesu

8443 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Sektor za informisanje javnosti o Evropskoj uniji i pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji
Foto: Sektor za informisanje javnosti o Evropskoj uniji i pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji

Novinari Javnog servisa i televizija Vijesti i Nova M, Dijana Drašković, Željko Vuksanović i Bojan Vučinić, pobjednici su ovogodišnjeg konkursa za najbolju televizijsku priču o procesu pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji (EU).

Konkurs je, kako je saopšteno iz Generalnog sekretarijata Vlade, raspisao Sektor za informisanje javnosti o EU i procesu pristupanja Uniji, uvažavajući značaj crnogorskih medija u tom procesu.

“A kako bi zainteresovao medije da izvještavaju o uticaju procesa na život građana Crne Gore, primjeni evropskih standarda, usvajanju evropskih vrijednosti i podršci EU kroz dostupne fondove i realizaciju projekata”, kaže se u saopštenju.

Najbolje ideje za televizijske priče su, prema ocjeni stručnog žirija, dostavili novinari Drašković, Vuksanović i Vučinić.

Oni će na raspolaganju imati mjesec da, u skladu sa predloženim i odabranim konceptom, urade i objave svoje priče o saniranju nelegalne deponije Vrtijeljka na Cetinju, o Fondaciji OIKOS koju su u Nikšiću osnovali učenici najboljeg odjeljenja u bivšoj Jugoslaviji, s ciljem da svake godine nagrađuje najboljeg učenika nikšićke gimnazije.

“Kao i o ulaganju u željezničku infrastrukturu iz fondova EU u cilju unapređenja bezbjednosti željezničkog saobraćaja”, dodaje se u saopštenju.

Novinarima će, nakon emitovanja televizijskih priča, biti uručene novčane nagrade od po 500 eura.

Konkurs je realizovan u skladu sa Strategijom informisanja javnosti o pristupanju Crne Gore EU 2019-2022, u okviru projekta EU4ME, koji finansira Evropska unija.

Bonus video: