Predstavnici turističke privrede da prijave zaposlene za vakcinaciju

“Imunizacija je jedini način da doprinesemo zdravstvenoj zaštiti i osiguramo uspješnu sezonu, koja je od velikog značaja za ekonomski oporavak”

6770 pregleda 10 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ministarstvo ekonomskog razvoja pozvalo je predstavnike turističke privrede da prijave svoje zaposlene za vakcinaciju.

Prijave se mogu obaviti na mejl prijave@mek.gov.me.

“Imunizacija je jedini način da doprinesemo zdravstvenoj zaštiti i osiguramo uspješnu sezonu, koja je od velikog značaja za ekonomski oporavak”, navodi se na Twitter nalogu Ministarstva.

Resorni ministar, Jakov Milatović, je u video izjavi kazao da želi da pošalje snažnu poruku ohrabrenja građanima da se vakcinišu jer je vakcina, kako je rekao, najbolji način borbe s virusom.

“Ja sam nedavno prebolio koronu i stoga još nijesam kandidat za vakcinaciju jer imam razvijena antitijela. Međutim, ohrabrio sam članove svoje porodice da se prijave za imunizaciju. Moj otac je primio prvu dozu AstraZeneca vakcine, tast vakcine Sinofarma i obojica se dobro osjećaju, a ostali se nalaze na listi čekanja”, rekao je Milatović.

On je građane u svoje, i u ime onih koji su na prvoj liniji fronta u borbi s virusom, zamolio da budu odgovorni i prema sebi i svojim bližnjima.

"Vakciniši se, od tebe zavisi", zaključio je Milatović.

Bonus video: