NVO "Kuća životinja": Ustrijeljen vlasnički pas u Spužu

"Ostaje pitanje da li je meta bio pas ili vlasnica i šta bi se desilo da je napadač, ukoliko je zaista ciljao psa, promašio"

9512 pregleda 267 reakcija 5 komentar(a)
Foto: NVO Kuća životinja
Foto: NVO Kuća životinja

Nevladina organizacija "Kuća životinja" saopštila je da su podnijeli prijavu protiv nepoznate osobe koja je, kako su kazali, u Spužu ustrijelila vlasničkog psa. Naveli su da je u trenutku kada je pas ranjen iz oružja kraj rijeke Zete, sa njim šetala njegova vlasnica, koja je prijavila i ugrožavanje sopstvene bezbjednosti.

"Ostaje pitanje da li je meta bio pas ili vlasnica i šta bi se desilo da je napadač, ukoliko je zaista ciljao psa, promašio. Brzom reakcijom volontera i veterianra u dvije veterinarske ambulante u Podgorici pas je spašen i nije životno ugrožen", naveli su iz te NVO.

Kazali su i da su 11. marta podnijeli prijavu protiv "osobe poznatog identiteta" zbog kontinuiranog trovanja životinja u Spužu.

"Povodom ovog slučaja NVO se javio i određeni broj mještana Spuža koji su saopštili da posjeduju konkretna saznanja o navodnom ubijanju životinja iz pištolja od strane iste osobe. Jedan broj građana je tvrdio da je riječ o službenom pištolju koji se navodno koristi mimo znanja poslodavca za izvršenje krivičnih djela", dodaje se u saopštenju.

Iz NVO “Kuća životinja” su osudili pritiske i prijetnje kojima je, kako tvrde, izložena direktorica organizacije Daliborka Rešetar.

Bonus video: