"posvećena borbi protiv epidemije"

Dom zdravlja Podgorica: Podrška Borovinić-Bojović, prijetnje je neće promijeniti i uplašiti

"Nikada do sada jedna žena, zdravstveni radnik, nije bila meta jedne nemoćne, jadne i bolesne rušilačke želje"

1985 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Arhiva Vijesti
Foto: Arhiva Vijesti

Dom zdravlja Podgorica pružio je podršku ministarki zdravlja Jeleni Borovinić Bojović.

U saopštenju Doma zdravlja se navodi da zaposleni u toj zdravstvenoj daju podršku Borovinić-Bojović i izrazili zaprepaštenje činjenicom da jedna žena, majka, ljekarka, profesionalac može biti meta najcrnjih prijetnji putem elektronske pošte.

"Zar u Crnoj Gori u kojoj smo se do juče ponosili odnosom zajednice prema ljekarima-humanistima, možemo stići toliko daleko da je doktorica Bojović nečija legitimna meta, da se prijeti njoj i njenoj djeci, cijeloj porodici? Koliko neko može da bude bolesnog uma da čini tako nešto? Mi, njene kolege, i cijeli esnaf tražimo odlučnu i efikasnu akciju policije u ovom slučaju. Onaj koji stoji iza prijetnji mora biti pronađen jer je namjera jasna - u naše živote koji su povećeni životima drugih treba unijeti strah i nemir", navodi se u saopštenju Doma zdravlja Podgorica.

Dodaje se da su ubijeđeni da Borovinić-Bojović prijetnja bilo koje sadržine neće promijeniti i uplašiti.

"Javnost je svjedok da u vremenu smrtonosne pandemije njena uloga u Vladi nije dominantno politička nego profesionalna. Svjedoči o tome i posvećenost borbi protiv epidemije Covida-19 i mukotrpan rad na sanaciji razorenog zdravstvenog sistema. Prijetnje su, dakle, najbolji dokaz da svi zajedno radimo dobar posao i da već uspješno kontrolišemo namjerno ostavljeni haos u zdravstvenoj politici. Neko je očigledno želio da preko neobuzdane epidemije sruši ne samo zdravstvo nego i svaku mogućnost da cijela Crna Gora ozdravi? Koji god pojedinac ili grupa stoji iza tog monstruoznog plana ubijeđeni smo da će biti razotkriveni. Nikada do sada jedna žena, zdravstveni radnik, nije bila meta jedne nemoćne, jadne i bolesne rušilačke želje. U Crnoj Gori čojstva i junaštva "junaci" su kroz primjer ministarke postali najobičnije kukavice. Prisjetimo se da je koliko juče država morala obezbijediti cjelodnevnu zaštitu i ministarki prosvjete profesorici Vesni Bratić. To znači da je već vrijeme za uzbunu i reagovanje cijele Crne Gore, one na koju smo navikli, one iz naljepših priča na koje smo zaboravili zbog pojedinaca i grupa koje su odavno izgubili svaki ljudski osjećaj i pretpostavili mu vlastiti krvavi interes", navodi se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas