Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma

Italijani spremni da doniraju dodatna sredstva za završetak izgradnje Eko-efikasne zgrade u Podgorici

Prema njihovim riječima razgovarano je o trenutnom statusu i finansijskim aspektima projekta, i zaključeno da u ovom trenutku ne postoje prepreke za njegov nastavak

4827 pregleda 2 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo ekologije prostornog planiranja i urbanizma
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo ekologije prostornog planiranja i urbanizma

Predstavnici italijanskog Ministarstva ekološke tranzicije iskazali su spremnost da, u skladu sa ranije potpisanim Tehničkim sporazumima između Vlade Crne Gore i Vlade Italije, doniraju dodatna sredstva za završetak radova na izgradnji Eko-efikasne zgrade u Podgorici, navodi se u saopštenju Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma.

Prema njihovim riječima razgovarano je o trenutnom statusu i finansijskim aspektima projekta, i zaključeno da u ovom trenutku ne postoje prepreke za njegov nastavak. 

Iz Ministarstva su istakli da su na sastanku, ispred Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma prisustvovali Aleksandar Ašanin, državni sekretar za prostorno planiranje i urbanizam, Jovana Žarić, v.d. generalne direktorice Direktorata za EU integracije i međunarodnu saradnju, kao i i v.d. direktora Uprave za javne radove, Boro Lučić sa saradnicima i predstavnici PROCON-a, a ispred italijanskog Ministarstva ekološke tranzicije Oliviero Montanaro, generalni direktor za međunarodnu saradnju, Angolo Martineli, savjetnik u sektoru za međunarodnu saradnju i Paolo Angelini, viši savjetnik za pitanja Balkana.

Oni dodaju da je dogovoreno da se preostali radovi na izgradnji Eko-efikasne zgrade realizuju kroz jednu fazu i jedan tenderski postupak.

"I crnogorska i italijanska strana su iskazale spremnost da daju maksimalni doprinos kako bi se ovaj projekat priveo kraju, uz uvjerenje da će njegova finalizacija biti pokretač novih zajedničkih projekata u oblasti životne sredine i urbanizma", zaključuje se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas