Zbog divljih deponija do sada kažnjeno devet Nikšićana

Sa početkom proljećnih radova veći broj pritužbi za nelegalno odlaganje otpada

4313 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Komunalna policija
Foto: Komunalna policija

Službenici nikšićke Komunalne policije napisali su prekršajni nalog za B.M. zbog nelegalnog odlaganja otpada i formiranja divlje deponije, a predviđena kazna je 500 eura.

“Sa početkom proljećnih radova ova služba ima veći broj pritužbi za nelegalno odlaganje otpada, pa je odlučeno da se pojača prisustvo službenika Komunalne policije na lokalitetima za koja imamo određena saznanja da se vrši nelegalno odlaganje otpada. Te lokacije su prije svega korito rijeke Gračanice, naselja Gvozdenice i ‘Buda Tomovića’, kao i sve lokacije za koje dobijemo informacije od strane sugrađana”, kazao je načelnik Komunalne policije, Novica Milović.

Prema njegovim riječima, pojačane aktivnosti na sprečavanju stvaranja divljih deponija i kažnjavanju pravnih i fizičkih lica koja ostavljaju otpad mimo mjesta predviđenog za odlaganje su dale rezultat i za pomenuti prekršaj do sada je procesuirano devet lica.

“I pored brojnih obaveza ove službe u narednom periodu vršićemo konstantne obilaske kritičnih lokaliteta u cilju suzbijanja otpada van mjesta za koje je to predviđeno”, poručio je Milović.

Bonus video: