OŠ „Risto Manojlović“ iz Kolašina slavi Dan škole

"Ne mjerimo koliko nam je još ostalo da se vratimo redovnim aktivnostima. Vjerujmo da će biti brzo. Naučimo iz svega najbolje i ne zaboravimo da ne postoji moćnija sila od znanja“

2724 pregleda 60 reakcija 0 komentar(a)
Pjesma, Foto: Dragana Šćepanović
Pjesma, Foto: Dragana Šćepanović

Kolašinska OŠ „Risto Manojlović“ danas proslavlja Dan škole. Zbog epidemiološke situacije, i ove godine učenici i nastavnici te ustanove zanimljivim, originalnim i kreativnim sadržajima na Facebook stranici škole “proslavljaju” praznik.

Sadržaje na temu „Kolašin“ , postavili su na zvaničnoj Facebook stranici škole, a likovni radovi učenika izloženi su u holu te ustanove.

Diretorica OŠ „Risto Manojlović“ Dragica Ilinčić podsjetila je da je prva osnovna škola u Kolašinu otvorena 1880. godine.

Crtež
Crtežfoto: Dragana Šćepanović

Kako je kazala, danas jedina gradska osnovna škola u tom gradu, „moderna je ustanova koja teži razvijanju savremenih trendova u obrazovanju“.

„ Epidemija nam je svima nametnula novi način rada, težak i za nastavnike i roditelje, a najteži za učenike. Ohrabrujuće je što smo se svi snašli u novonastaloj situaciji i shvatili da je moguće učiti i od kuće, a nije izostao ni uspjeh učenika na takmičenjima. Zato ne mjerimo koliko nam je još ostalo da se vratimo redovnim aktivnostima. Vjerujmo da će biti brzo. Naučimo iz svega najbolje i ne zaboravimo da ne postoji moćnija sila od znanja“, poručila je Ilinčić učenicima.

Bonus video: