Božović: Neplanskom gradnjom i nedostatkom vizije napravljeno je ruglo od lokacije

On dodaje da umjesto što gradonačelnik pokušava da se "sakrije" iza objašnjenja da se radovi izvode u skladu sa predviđenim planom, trebalo bi da "iskoristi sve mogućnosti koje zakon pruža kako bi se zaustavila dalja gradnja"

4792 pregleda 12 komentar(a)
brdo Ljubović, Foto: SNP
brdo Ljubović, Foto: SNP

Još jedna zelena oaza u našem gradu se uništava. Sada je na tapetu brdo Ljubović, jedno od omiljenih izletišta naših sugrađana, navodi se u saopštenju Bogdana Božovića, odbornika SNP CG u Skupštini Glavnog grada.

"Neplanskom gradnjom i nedostatkom vizije napravljeno je ruglo od lokacije sa značajnim potencijalom, što je u skladu sa politikom betonizacije DPS-a", ističe Božović.

On dodaje da umjesto što gradonačelnik pokušava da se "sakrije" iza objašnjenja da se radovi izvode u skladu sa predviđenim planom, trebalo bi da "iskoristi sve mogućnosti koje zakon pruža kako bi se zaustavila dalja gradnja".

Božović ističe da je gradonačelnik na početku svog mandata sam konstatovao da se zelene površine moraju zaštititi u našem gradu.

"Neka održi riječ i podrži ostale građane u njihovom zahtjevu", dodao je.

Božović podsjeća da je samo brdo prakticno okruzeno zgradama, između kojih nema ni dovoljno razmaka.

brdo Ljubović
foto: SNP

"Sada se gradi put, koji kao što vidimo na fotografijama podrazumijeva uklanjanje značajnog dijela samog brda. Reakcija građana je opravdana, ne žele više da slušaju lažna obećanja kako će voditi računa o našem zajedničkom životnom prostoru", zaključio je.

Bonus video: