podržali borovinić bojović

URA: Građanska Crna Gora da ne toleriše prijetnje upućene ministarki

Ljutica je istakao da su prijetnje upućene ministarki - prijetnje svim ženama koje obavljaju ozbiljne javne funkcije, ali i svim građankama

2823 pregleda 38 reakcija 8 komentar(a)
Foto: URA
Foto: URA

Posljednjih desetak godina svjedoci smo brojnih napada na zdravstvene radnike, a posljednji čin u kojem je prijećeno ministarki zdravlja Jeleni Borovinić Bojović ima posebnu težinu, kazao je koordinator Sektora za zdravstvo Građanskog pokreta URA dr med. Igor Ljutica. Poručio je da zahtijevaju efikasno rješavanje tog slučaja.

Ljutica je istakao da su prijetnje upućene ministarki - prijetnje svim ženama koje obavljaju ozbiljne javne funkcije, ali i svim građankama. "To građanska Crna Gora sebi ne smije i neće dopustiti. Ne iz razloga jer je Borovinić Bojović prva među jednakima u borbi za svaki život koja traje preko godinu dana, ne samo zato što je u ovom trenutku prva na udaru ispred našeg zdravstva koje nam čuva i socijalni mir, već zato što je riječ o ženi koja obavlja značajnu javnu funkciju”, naveo je on.

Poručio je da zahtijevaju efikasno rješavanje tog slučaja.

"Ono mora da bude primjer za sve one koji se usude da ubuduće udare na zdravstvene radnike koji su svoje živote podredili za dobro svih građana. Ovim putem pružamo podršku koleginici i ministarki dr Borovinić Bojović”, zaključuje Ljutica.

Preporučujemo za Vas