u cilju rješavanja ključnih problema

Ugostitelji od Ministarstva tražili duže radno vrijeme, da se omogući služenje gostiju i unutar objekta

"Vjerujemo da će, zbog poboljšanja epidemiološke situacije, naši zahtjevi biti prihvaćeni i da će već sjutra biti predstavljeni na press konferenciji Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje"

8345 pregleda 6 komentar(a)
Ugostiteljski objekat u Siti kvartu, Foto: Boris Pejović
Ugostiteljski objekat u Siti kvartu, Foto: Boris Pejović

Ministarstvo zdravlja razmotriće zahtjeve crnogorskih ugostitelja u vezi sa produženjem radnog vremena, saopšteno je iz NVO “Ugostitelji Crne Gore”.

Predstavnici ove NVO su na sastanku sa predstavnicima Ministarstva zdravlja iznijeli svoje zahtjeve u cilju rješavanja ključnih problema sa kojima se više od godinu suočava sektor ugostiteljstva i hotelijerstva.

"Tokom sastanka naišli smo na veliko razumijevanje Ministarstva zdravlja u vezi sa zahtjevima ugostitelja u cilju prevazilaženja nagomilanih problema. Iako svjesni aktuelne epidemiološke situacije, pozdravljamo namjeru zdravstvenih vlasti da će razmotriti naše zahtjeve u vezi sa produženjem radnog vremena ugostiteljskih objekata", kazali su ugostitelji.

Oni zahtijevaju i da se dozvoli da se za istim stolom nalazi više od dvije osobe, ali i da se omogući služenje gostiju i unutar ugostiteljskih objekta.

"Vjerujemo da će, zbog poboljšanja epidemiološke situacije, naši zahtjevi biti prihvaćeni i da će već sjutra biti predstavljeni na press konferenciji Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje. Ukoliko se primijene mjere koje smo predložili možemo reći da ćemo raditi u povoljnijem poslovnom ambijentu", navodi se u saopštenju.

Tokom sastanka iznesen je i predlog zajedničke kampanje sa ciljem podizanja svijesti o značaju vakcinacije.

Preporučujemo za Vas