“MSC Splendida” bi tokom predstojećeg ljeta trebalo da ima ukupno 15 uplovljavanja u Boku Kotorsku

Prvi megakruzer stiže u Kotor u junu

“MSC Splendida” je prvi kruzer koji je zvanično potvrdio termine svojih dolazaka u Kotor, nakon što je prošle nedjelje zvanično ukinuta potpuna zabrana uplovljavanja brodova na krupnim turističkim putovanjima u naše luke, a koje je sredinom marta prošle godine uvedena zbog pandemije kronavirusa

16157 pregleda 65 reakcija 7 komentar(a)
Foto: Www.shipspotting.com
Foto: Www.shipspotting.com

Megakruzer “MSC Splendida“, italijanske kompanije “MSC Cruises”, prvi put će ove sezone uploviti u Luku Kotor 17. juna.

To je juče potvrđeno “Vijestina“ iz kompanije “Allegra“ iz Bara koja je agent brodara “MSC Cruises” u Crnoj Gori.

“MSC Splendida” bi tokom predstojećeg ljeta trebalo da ima ukupno 15 uplovljavanja u Boku Kotorsku, jer će taj brod u Kotor dolaziti svakih sedam dana, do 23. septembra. Taj brod će, naime, tokom ljetnjih mjeseci redovno krstariti na relaciji Trst-Dubrovnik-Bari-Krf-Kotor-Trst.

“MSC Splendida” je prvi kruzer koji je zvanično potvrdio termine svojih dolazaka u Kotor, nakon što je prošle nedjelje zvanično ukinuta potpuna zabrana uplovljavanja brodova na krupnim turističkim putovanjima u naše luke, a koje je sredinom marta prošle godine uvedena zbog pandemije kronavirusa. Taj megakruzer od 138.000 bruto-tona dugačak je 333 metra i blizanac je broda “MSC Divina“, koji je do sada najveći kruzer koji je ikada došao u Boku Kotorsku. “MSC Splendida“ ima maksimalni kapacitet od 4.345 putnika i 1.388 članova posade.

Iz “Allegre“ su najavili da će i kruzer “Norwegian Jade“ američko-norveške kompanije “Norwegian Cruise Line”, a koji se trenutno nalazi vezan u tzv. raspremi u Luci Bar, uskoro biti ponovo aktiviran i vraćen u redovnu upotrebu. Taj kruzer od 93.558 bruto-tona i 294 metra dužine, svoje prvo komercijalno krstarenje sa putnicima nakon kovid pauze, započeće 25. jula iz Atine, ali “Norwegian Jade“ ovog ljeta neće dolaziti u Crnu Goru, već će svoja putovanja obavljati isključivo po grčkim ostrvima u Jonskom i Egejskom moru.

Preporučujemo za Vas