Predstavnica Herceg Novog u posjeti Briselu

Iz opštinske Kancelarije za međunarodnu saradnju, sastanku je prisustvovala Branka Mračević, koja je i najmlađa potpredsjednica i članica Upravnog odbora Evropske asocijacije za lokalnu demokratiju (ALDA)
0 komentar(a)
Ažurirano: 06.12.2017. 15:07h

Predstavnici Opštine Herceg Novi i drugi članovi ALDA-e (Evropske asocijacije za lokalnu demokratiju) sastali su se u Briselu sa predstavnicima Generalnog direktorata Evropske komisije za susjedsku politiku i pregovore o proširenju.

Iz opštinske Kancelarije za međunarodnu saradnju, sastanku je prisustvovala Branka Mračević, koja je i najmlađa potpredsjednica i članica Upravnog odbora ALDA-e.

Tema susreta u Generalnom direktoratu bila je obezbjeđivanje institucionalne podrške članicama ALDA-e i razgovor o novoj šemi podrške.

”Želim da posebno naglasim kjučnu ulogu lokalnih vlasti u primjerni reformi i obezbjeđivanju usluga građanima”, rekao je Evropski komesar za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han, poručivši da je važno da se nastave graditi veze sa partnerima u Evropskoj Uniji i civilnom društvu, kako bi bolje iskoristili prilike koje se ukazuju, na dobrobit lokalnih zajednica.

Evropska asocijacija za lokalnu demokratiju – ALDA je međunarodna organizacija osnovana 1999. godine na inicijativu i uz podršku Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope. ALDA je tokom proteklih godina implementirala projekte vrijedne više miliona eura, u oblasti jačanja lokalnih demokratija među svojim članicama, i to kroz povećanje participacije građana u procesima odlučivanja, unaprijeđenje socijalne inkluzije i vladavine prava.

Galerija

Bonus video: