Pitanja i sugestije građana putem novog sajta Skupštine

Iz Skupštine su objasnili da je dovoljno ostaviti ime i prezime, e-mail adresu i tekst u posebnim poljima, a nadležna služba će, u zavisnosti od teme na koju se odnosi, obraćanje proslijediti na odgovarajuću adresu i obavijestiti građane o tome bez odlaganja

2947 pregleda 3 komentar(a)
Zgrada Skupštine Crne Gore, Foto: Zoran Đurić
Zgrada Skupštine Crne Gore, Foto: Zoran Đurić

Skupština Crne Gore je, u cilju povećanja transparentnosti i otvorenosti rada, omogućila građanima da na novoj veb prezentaciji postavljaju pitanja i daju sugestije ili prigovore u vezi sa radom parlamenta, njegovom službom i radnim tijelima.

Iz Skupštine su objasnili da je dovoljno ostaviti ime i prezime, e-mail adresu i tekst u posebnim poljima, a nadležna služba će, u zavisnosti od teme na koju se odnosi, obraćanje proslijediti na odgovarajuću adresu i obavijestiti građane o tome bez odlaganja.

Navodi se da obraćanje treba da bude jasno i da obuhvati sve podatke koji su potrebni da bi se po njemu moglo postupiti i da bi se mogao pripremiti odgovor.

"Obraćanje, takođe, mora biti u jasnoj vezi sa nadležnostima Skupštine. U suprotnom, Služba Skupštine neće biti u mogućnosti da odgovori, o čemu će obavijestiti podnosioca", kaže se u saopštenju.

Građani, kako su kazali iz Skupštine, imaju mogućnost da se obrate izabranim predstavnicima, poslanicima, a ta obraćanja biće proslijeđena u najkraćem roku na njihove e-mail adrese.

"Potrebno je da obraćanje bude jasno i konkretno, kako bi Služba Skupštine pružila što precizniji odgovor, dok anonimna, nejasna, nerazumljiva i obraćanja uvredljive sadržine, neće biti razmatrana", naveli su iz Skupštine.

Pitanja se mogu postaviti OVDJE.

Bonus video: