Sportski klubovi Kolašina traže promjenu odluke o punktu za masovnu vakcinaciju

Prije nekoliko dan, predstavnici sportskih klubova, roditelja djece koja treniraju, kao i predsjednik SO Milan Đukić tražili su od Ministarstva da promijeni odluku. Zahtjev im , do sada, nije uvažen

3085 pregleda 9 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Reuters
Ilustracija, Foto: Reuters

Kolašinski sportski klubovi, koji koriste salu OŠ „Risto Manojlović“, traže od Ministarstva zdravlja i ministarke Jelene Borovinić Bojović da se kriterijumi, pri određivanju punkta za masovnu vakcijanciju, koji su uvaženi u Kotoru, primjene i na Kolašin.

U Kolašinu je kao punkt za masovnu vakcinaciju određena fiskulturna sala OŠ, iako je Opštinski tim za zaštitu i spašavanje (OTZS) za tu namjenu predložio hol Centra za kuluturu. Prije nekoliko dan, predstavnici sportskih klubova, roditelja djece koja treniraju, kao i predsjednik SO Milan Đukić tražili su od Ministarstva da promijeni odluku. Zahtjev im , do sada, nije uvažen.

„Smatramo da nemamo nikakvih razloga da se različiti aršini primjenjuju u dva grada sa istim zahtjevima. Koliko mladim Kotoranima treba sala Gimnazije i Srednje pomorske škole toliko i mladim Kolašincima treba sala OŠ Risto Manojlović“, piše u saopštenju pet sporskih klubova iz Kolašina.

Oni kažu da ih je obradovala informacija da je promijenjen punkt za masovno vakcinisanje u Kotoru. Provobitna odluka, da se masovna vakcinacija organizuje u fiskulturnoj sali kotorskih Gimanzije i Srednje pomorske škole, promijenjena je. Tako će, prema informacijama objavljenim u medijima, Kotorani biti vakcinisani u Dom kulture u Škaljarima.

„Pretpostavljamo da je do promjene došlo nakon opravdanih zahtjeva korisnika sportske sale Gimnazije i Srednje pomorske škole da se taj prostor sačuva za nastavu, za sportske i fizičke aktivnosti koje su odgovarajuća protivteža svim ograničenjima koje je donijela epidemija korone. Sportski klubovi iz Kolašina, čim su saznali da se za imunizacioni punkt planira sala OŠ Risto Manojlović, obratili su se nadležnim opštinskim institucijama koje su naše zahtjeve prenijeli nadležnim ministarstvima.Još uvijek nemamo pozitivnog odgovora. Međutim, vjerujemo da će promijenjena odluka u Kotoru, značiti da i naši zahtjevi imaju utemeljene argumente“, piše u saopštenju koje su potpisali predstavnici Fudbalskog kluba Gorštak, Košarkaškog kluba Gorštak, Ženskog odbojkaškog kluba Goršta, Futsal kluba Gorštak i Ženskog košarkaškog kluba Tara Basket.

Iz tih klubova podsjećaju da „organizacija sportskih aktivnosti, u ograničenim uslovima koje donosi epidemija i uz poštovanje mjera za suzbijanje korone, daje nemjerljivi doprinos mentalnom zdravlju“. Takođe, kako kažu, „čuva potrebu za postignućem i održava motivaciju koja je pokretačka energija svakog pojedinca i kolektiva“.

„Novi punkt za masovnu vakcinaciju, kao i u Kotoru, treba da bude prostor Doma kulture. OTZS Kolašina je na sjednici od 31.marta ove godine, za imunazicioni punkt predložio hol Doma kulture u centru grada. U borbi protiv korone, neophodni su nam solidarnost, razumijevanje, odgovornost, zajedništvo. Sport je fabrika energije koja stiže da nadoknadi ono je mladim ljudima oduzela atmosfera i ograničenja korone. Zbog toga vjerujemo da će mladi i sportisti Kolašin dobiti ono što su dobili mladi i sportisti Kotora“, zaključuju u saopštenju pet kolašinskih sportskih klubova.

Bonus video: