obratila se učesnicimA TAKMIČENJA U INDIJI

Đukanović: Očekujemo vas, kako biste vaša likovna djela i maštu pretvorili u stvarnost, a Crnu Goru nosili u srcu

Prva dama Crne Gore obratila se video porukom u finalu takmičenja za izbor najboljeg likovnog rada na temu prijateljstva između Indije i Crne Gore

19045 pregleda 65 reakcija 64 komentar(a)
Lidija Đukanović, Foto: Predsjednik.me
Lidija Đukanović, Foto: Predsjednik.me

Prva dama Crne Gore Lidija Đukanović na poziv počasne konzulke Crne Gore u Indiji Dženis Darbari, obratila se video porukom u finalu takmičenja za izbor najboljeg likovnog rada učenika od 14 do 16 godina iz Indije na temu prijateljstva između Indije i Crne Gore, koje je održano u digitalnom formatu.

Kako je saopšteno iz Službe za informisanje Predsjednika, cilj takmičenja je da edukuje i proširi kulturne odnose između dvije države, a procjenjuje se da je današnje takmičenje pratilo više od 50 hiljada učenika.

Tom prilikom prva dama je, kako se dodaje, podsjetila na prijateljstvo dvije države koje traje još iz perioda bivše Jugoslavije i ukazala da se ove godine, 2. avgusta obilježava i 15 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, a da se 31. januara navršilo 13 godina od otvaranja počasnog konzulata Crne Gore u Indiji.

"Sve ovo nam ukazuje da odnosi naših država jačaju iz godine u godinu, a prijateljstvo se dodatno učvršćuje. Tome je nesumnjivo doprinio i ovaj jedinstveni projekat gdje su se učenici na kreativan način upoznali sa kulturom, istorijom, tradicijom, pejzažima i ljudima iz Crne Gore", kazala je Đukanović.

Iskoristila je priliku da uputi poziv da posjete Crnu Goru, uvjerena da će se i na ovaj način značajno osnažiti obrazovne, kulturne, turističke i trgovinske veze između dvije države.

"Željela bih da čestitam još jednom svim učesnicima i da Vas ohrabrim da nastavite ovu plemenitu misiju povezivanja naših naroda i država. Očekujemo vas sa nestrpljenjem u Crnoj Gori, kako biste vaša likovna djela i maštu pretvorili u stvarnost, a Crnu Goru nosili u srcu", navela je Đukanović.

Učesnike je pozdravila i prva dama Indije Savita Kovind, a u odabiru pobjedničkog likovnog rada u svojstvu žirija učestvovale su brojne ličnosti iz svijeta filma i kulture iz Indije, kao i predstavnici diplomatskog kora, a pobjednika je proglasio Prem Sagar, iz filmske i televizijske produkcijske kompanije Sagar Film.

Preporučujemo za Vas