URA: Vakcinisanima da se omogući slobodan dan sa posla

,,Crna Gora je već krenula u proces masovne imunizacije, a uskoro će biti na raspolaganju veliki broj vakcina, pa će građani moći da izaberu kojom žele da se vakcinišu. Što prije krenemo u taj proces, prije ćemo se vratiti u normalne životne tokove"

12504 pregleda 458 reakcija 33 komentar(a)
Foto: GP URA
Foto: GP URA

,,Uputićemo predlog Vladi Crne Gore da apeluje i preporuči poslodavcima da svojim zaposlenim omoguće slobodan dan kako bi odradili vakcinaciju.To je podsticajna mjera, čiji je cilj da promoviše imunizaciju i olakša proces vakcinacije", saopštili su danas iz Građanskog pokreta URA.

Kako su kazali, masovna vakcinacija stanovništva i mjere koje će do nje dovesti od izuzetnog su značaja prvenstveno sa zdravstvenog aspekta, a potom i za predstojeću turističku sezonu.

,,Crna Gora je već krenula u proces masovne imunizacije, a uskoro će biti na raspolaganju veliki broj vakcina, pa će građani moći da izaberu kojom žele da se vakcinišu. Što prije krenemo u taj proces, prije ćemo se vratiti u normalne životne tokove", navode iz URE.

Iz te partije još su kazali da Crnoj Gori u ovom trenutku ide na ruku što je mala država. ,,Sa nekokoliko stotina hiljada doza možemo završiti iminunizaciju i u konačnom, vratiti se normalnoj svakodnevici. Važno je da svi zajedno učestvujemo u ovom procesu", zaključuju iz URE.