Konkurs za kreiranje informativnih i edukativnih sadržaja

"Cilj Konkursa je podizanje svijesti javnosti o značaju procesa vakcinacije protiv koronavirusa i poštovanja aktuelnih epidemiloških mjera, te u skladu sa tim povećanje broja informativnih i edukativnih sadržaja u dnevnim štampanim medijima i internetskim publikacijama"

6109 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija objavilo je Konkurs za dodjelu budžetskih sredstava za kreiranje informativnih i edukativnih sadržaja u dnevnim štampanim medijima i na internetskim publikacijama u vezi sa procesom vakcinacije protiv koronavirusa i epidemiološkim mjerama.

"Cilj Konkursa je podizanje svijesti javnosti o značaju procesa vakcinacije protiv koronavirusa i poštovanja aktuelnih epidemiloških mjera, te u skladu sa tim povećanje broja informativnih i edukativnih sadržaja u dnevnim štampanim medijima i internetskim publikacijama sa pouzdanim, pravovremenim, kredibilnim i stručnim informacijama o svim aspektima procesa vakcinacije protiv koronavirusa i aktuelnim epidemiološkim mjerama. Takođe, cilj je i promocija sajta covidodgovor.me i otklanjanje predrasuda, zaštita od dezinformacija i lažnih vijesti u vezi sa procesom vakcinacije protiv koranvirusa", saopštili su iz Ministarstva.

Oni su naveli da pravo učešća na Konkursu imaju dnevni štampani mediji i internetske publikacije čiji su osnivači i izdavači pravna lica registrovana u Crnoj Gori čije se uredničke odluke donose u Crnoj Gori i koji su evidentirani u Evidenciji medija kod nadležnog državnog organa u Crnoj Gori.

"Ukupan iznos opredijeljenih budžetskih sredstava je 150.000 eura. Maksimalni iznos sredstava po projektu za štampane medije je 40.000 eura, a za portale 7.000 eura. Predviđeno trajanje projekata je 60 dana", kazali su iz Ministarstva.

Istakli su da će "prijave razmatrati Komisija za sprovođenje Konkursa i nakon vrednovanja prijavljenih projekata Komisija podnosi Ministarstvu obrazloženi predlog za finansiranje projekata. Ministarstvo će donijeti Odluku o finansiranju informativnih i edukativnih sadržaja od javnog interesa u dnevnim štampanim medijima i na internetskim publikacijama za 2021. godinu u roku od sedam dana od dana zaključenja Konkursa koju će objaviti na internet stranici Ministarstva".

Rok za podnošenje prijava na Konkurs je sedam dana od dana objavljivanja, odnosno zaključno sa 27. aprilom 2021. godine.

Tekst konkursa možete preuzeti na linku : www.mju.gov.me/vijesti/243149/Konkurs-za-dodjelu-budzetskih-sredstava-za-kreiranje-informativnih-i-edukativnih-sadrzaja-u-dnevnim-stampanim-medijima-i-na-inte.html

Bonus video: