Šovinističke poruke sa protesta u Pljevljima

"Ako nemamo pravo na neke funkcije, poželjno bi bilo da nam se odgovori - da li imamo pravo na vazduh? Pitam se, gdje je država, NVO sektor, mediji, strane diplomate? Najverovatnije će biti, da je ovo Ramazanska čestitka", poručio je Fejzić na Tviteru

39037 pregleda 918 reakcija 216 komentar(a)
Sa protesta u Pljevljima, Foto: Printscreen
Sa protesta u Pljevljima, Foto: Printscreen

Na jučerašnjem protestu u Pljevljima zbog imenovanja Harisa Đurđevića za načelnika policije pjevale su se šovinističke pjesme.

Dio okupljenih je pjevao "Ustala je Sparta srpska,neće ovo biti Turska, Milo lopove, Milo lopove".

Na to je reagovao Rifat Fejzić, reis Islamske zajednice u Crnoj Gori poručivši "ako ovo u Pljevljima nije šovinizam, ne znam onda šta je".

"Ako nemamo pravo na neke funkcije, poželjno bi bilo da nam se odgovori - da li imamo pravo na vazduh? Pitam se, gdje je država, NVO sektor, mediji, strane diplomate? Najverovatnije će biti, da je ovo Ramazanska čestitka", poručio je Fejzić na Tviteru.

Kolegijum Uprave policije juče je Imenovao Đurđevića za novog načelnika Centra bezbjednosti Pljevlja.

Predstavnici Opštinskih odbora Nove sepske demokratije, Demokratske narodne partije (DNP), Demokratske Crne Gore i Pokreta za Pljevlja, Milan Lekić, Milojica Tešović, Vladislav Bojović i Novica Stanić pozvali su sinoć Upravu policije da povuče odluku o imenovanju Đurđevića.

Bonus video: