pozvali građane da prijave uništavanje zelenila i mobilijara

U Podgorici kampanja "Ne žmuri - prijavi vandalizam!"

Posljednji primjer nesavjesnog ponašanja, kako su naveli, dogodio se na dječijem igralištu u Bloku V, a s obzirom da je pričinjena šteta zaista velika, nemoguće je da stanari obližnjih zgrada nijesu čuli da se "nešto" dešava

4599 pregleda 6 komentar(a)
Foto: prijavi vandalizam
Foto: prijavi vandalizam

Preduzeće "Zelenilo", Komunalna inspekcija i Komunalna policija u Podgorica počeli su sa sprovođenjem kampanje "Ne žmuri - prijavi vandalizam!" u okviru koje pozivaju građane da potpuno anonimno prijave vandalizam koji se dešava u Glavnom gradu.

"Pozivamo građane da ukoliko primijete bilo kakav čin uništavanja javnog zelenila ili mobilijara, isto prijave na brojeve telefona: Komunalna inspekcija: 020/672-493; 020/672-228; 067/245-799 (viber), Komunalna policija: 067/002-005. Svjedoci smo da je u prethodnom periodu, uprkos brojnim aplelima da se sačuvaju zelene površine i mobilijar na javnim prostirama, vandalizam učestala pojava", navodi se u saopštenju.

Posljednji primjer nesavjesnog ponašanja, kako su naveli, dogodio se na dječijem igralištu u Bloku V, a s obzirom da je pričinjena šteta zaista velika, nemoguće je da stanari obližnjih zgrada nijesu čuli da se "nešto" dešava.

"I zato je pokrenuta ova kompanja kako bi građani kada primijete nesavjesno ponašanje grupa građana ili pojedinaca, odmah prijavili nadležnim organima, koji će po prijemu prijave u najkraćem roku izaći na lice mjesta i postupiti u skladu sa svojim nadležnostima. Napominjemo, da je Glavni grad, u cilju suzbijanja vandalizma, nastavio sa aktivnostima na ugradnji video nadzora da javnim povšinama. Samo zajedno možemo stati na kraj ovakvom ponašanju, sačuvati naš grad, a budućim generacijama ga ostaviti ljepšim i zelenijim".

Preporučujemo za Vas