Joanikije i Bogavac pozvali na smirivanje tenzija

"Ne smijemo dozvoliti da se stvori ambijent koji vodi međusobnoj netrpeljivosti i narušavanju suživota", kazao je predsjednik Opštine Berane

5122 pregleda 372 reakcija 10 komentar(a)
Bogavac i Joanikije, Foto: Opština Berane
Bogavac i Joanikije, Foto: Opština Berane

Predsjednik Opštine Berane Tihomir Bogavac i episkop budimljansko-nikšićki i administrator Mitropolije crnogorsko-primorske Joanikije apelovali na sugrađane da "ne nasijedaju na provokacije koje bi da poremete skladan život" u Beranama.

Bogavac i Joanikije su se sastali u Eparhijskom domu i, između ostalog, razgovarali o incidentu koji se dogodio nedavno u centru grada tokom kretanja auto-kolone. Pozvali su sve građane na smirivanje tenzija.

„Apelujemo na sugrađane da ne nasijedaju na provokacije koje bi da poremete skladan život u gradu. Ovakavi i slični događaji neće narušiti multietnički sklad. Ne smijemo dozvoliti da se stvori ambijent koji vodi međusobnoj netrpeljivosti i narušavanju suživota", istakao je Bogavac.

Joanikije, na čiju inicijativu je sazvan sastanak, je zahvalio Bogavcu na posjeti i, kako je saopšteno iz Opštine, izrazio uvjerenje da će se saradnja sa lokalnom samoupravom nastaviti i u narednom periodu.

Sastanku su prisustvovali pomoćnik u Sekretarijatu za opštu upravu i društvene djelatnosti Mladen Stijović i šef Biroa za odnose sa javnošću Nikola Urošević.

Bonus video: