Bijelo Polje se zadužuje milion eura

Iako je dao podršku, odbonik Vidran Kljajević (SNP) je prebacio vladajućoj koaliciji DPS-SD-BS zbog propusta jer je priča o ovome kreditu ponavlja već treći put
143 pregleda 1 komentar(a)
Opština Bijelo Polje, Foto: Arhiva "Vijesti"
Opština Bijelo Polje, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 05.12.2017. 13:54h

Predlog Odluke o izmjeni Odluke o davanju saglasnosti na Odluku Odbora direktora DOO „Komunalno-Lim“ Bijelo Polje o kreditnom zaduženju od million eura jednoglasno je usvojen na 25. vanrednoj sjednici lokalnog parlamenta.

Na sjednici je bilo prisutno 26 odbornika.

Ova odluka usvojena je na predzanjoj sjednici lokalnog parlamenta, a problem su nastali oko ovjere kod nadležnog notara koji je tražio preciziranje nepokretnosti koje se zalažu, a u pitanju je pijaca koja je tom preduzeću predate na korišćenje.

Direktor direkcije za imovinu Ljubomir Sošić je, obrazlažući izmjene istakao da se često dešava da postoji dva pravnika a tri mišljenja, kako je ispostavilo u ovom slučaju.

“Zbog toga smo, kako ne bi zaustavili realizaciju kreditnog zaduženja, ispravili neke numeričke nejasnoće koje su bile potrebne notaru i dali odluku na ponovno usvajanje", kazaoje Sošić.

Iako je dao podršku, odbonik Vidran Kljajević (SNP) je prebacio vladajućoj koaliciji DPS-SD-BS zbog propusta jer je priča o ovome kreditu ponavlja već treći put.

“SNP će dati podršku Komunalnom Lim koje poslije dužeg vremena posluje bez gubitaka a otvorena su i nova radna mjesta, što moramo cijeniti. Ali, ovo ponavljanje i naše zasijedanje kao i zasijedanje nadležnih odbora prije, koštaju i sve je trebalo da se radi racionalnije. Komunalno ima imovinu ali nisu naznačen posebni dijelovi te imovine koju treba založiti za taj kredit”, kazao je Kljajević.

“Bijelo Polje je obećana zemlja za penzionere a nadam se da će i mladi dočekati da Crna Gora bude obećana zemlja za njih, kao i za penzionere sa niskim primanjima, osobe sa posebnim potrebama, majke sa doživotnim nakamadama koje su to pravo izgubile i druge”, dodao je Kljajević.

Bonus video: