Konatar postavljen za šefa granične policije na sjeveru

Konatar je u eri direktora Veselina Veljovića bio šef granične policije u Baru, ali je smijenjen u ljeto 2014. nakon što je Odjeljenje unutrašnje kontrole MUP-a provjeravalo njegov imovinski karton, koji je u to vrijeme bio dužan da dostavi MUP-u

11811 pregleda 26 reakcija 27 komentar(a)
Foto: Uprava policije
Foto: Uprava policije

Kadrovske promjene u Upravi policije nastavljene su i u Sektoru granične policije - novi šef Regionalnog centra granične policije "Sjever" sa sjedištem u Bijelom Polju biće Vladimir Konatar, koji je nekoliko godina bio neraspoređeni kadar u službi.

Konatar je u eri direktora Veselina Veljovića bio šef granične policije u Baru, ali je smijenjen u ljeto 2014. godine nakon što je Odjeljenje unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova provjeravalo njegov imovinski karton, koji je u to vrijeme bio dužan da dostavi MUP-u.

Tokom istrage Unutrašnje kontrole došlo se do operativnih podataka da Konatar ima imovinu - nesrazmjernu policijskoj skromnoj plati, zbog čega su spisi predmeta tada dostavljeni Osnovnom tužilaštvu u Baru na dalje postupanje.

Tužilaštvo u Baru tada je donijelo odluku da krivično goni Konatara za utaju poreza od svega 1.000 eura.

Konatar je policijski oficir, a osim granične policije u Baru, bio je dugo godina i komandir u CB Bijelo Polje.

U Regionalnim centrima granične policije vrše se poslovi nadzora granice i granične provjere na prelazima, sprječava se prekogranični šverc, ilegalne migracije...

Poslovi regionalnog centra organizuju se kroz uže organizacione jedinice – stanice granične policije i jedinice granične policije.

Regionalni centar granične policije "Sjever" u sastavu ima jedinice graničnih ispostava iz Rožaja, Plava, Pljevalja, Bijelog Polja.

Bonus video: