Nagrađena tri najbolja eseja na temu učešća mladih u donošenju političkih odluka

Dekan FPN-a uručio knjige i zahvalnice nagrađenim studentkinjama u znak pažnje za kreativnost i argumentaciju u pisanju eseja

2264 pregleda 0 komentar(a)
Foto: UCG
Foto: UCG

Tri najbolja eseja nagrađena su na konkursu za studente Fakulteta političkih nauka Univerziteta Crne Gore na temu „Učešće mladih u donošenju političkih odluka", u organizaciji Vijeća studenata, Studentskog kluba i podršku Fakulteta političkih nauka.

Prvo mjesto pripalo je Kristini Vučković, studentkinji druge godine smjera Medijske studije i novinarstvo, drugo mjesto Klari Drobnjak, studentkinji druge godine smjera Politikologija - Međunarodni odnosi, a treće mjesto studentkinji postdiplomskih magistarskih studija Ani Đerić smjer Politikologija. Tri najbolja eseja nagrađena su novčanim nagradama: I mjesto sa 150 eura, II mjesto sa 100 eura, III mjesto sa 50 eura.

Dekan Fakulteta prof. dr Milan Marković uručio je knjige i zahvalnice nagrađenim studentkinjama u znak pažnje za kreativnost i argumentaciju u pisanju eseja, saopšteno je iz Univerziteta Crne Gore.

Pravo prijave imali su studenti svih nivoa studija sa Fakulteta političkih nauka UCG, a radove je ocijenila tročlana komisija u sastavu prof. dr Boris Vukićević, doc. dr Vesna Simović Zvicer, Msc Marko Savić.

Radovi su pisani kroz kritičko promišljanje mladih u iskazivanju stavova kada je u pitanju ova tema. U pisanju rada studenti se se osvrnuli na sljedeća pitanja: kakav je stav mladih prema politici i političkim dešavanjima, kolika je spremnost mladih da preuzmu političku funkciju, nekonvencionalni politički aktivizam, uticaj porodice i okruženja na donošenje političkih odluka. Studenti su imali zadatak da pokažu kreativnost uz valjanu argumentaciju.

Argumentacijom je trebalo da ukažu na to kakva bi trebalo da bude uloga mladih i kolika je njihova odgovornost u demokratskom političkom sistemu i otvorenom društvu u kome žive.

Bonus video: