Akcija TO Tivat, Porto Montenegra, Komunalnog i Službe zaštite za Dan planete Zemlje

Hortikulturalno uredili površinu ispred sjedišta turističke organizacije Tivat

Nakon čišćenja prostora i revitalizovanja postojećih žardinjera, u njima su prema planu pejzažnog menadžera kompanije Porto Montenegro, koja je donirala i veći dio sadnog materijala, posađene gardenije, petunije i agave

3732 pregleda 3 komentar(a)
Foto: TO Tivat
Foto: TO Tivat

Turistička organizacija Tivat obilježila je juče 22.april Dan planete Zemlje akcijom uređenja zelene površine ispred svojih prostorija u Njegoševoj ulici u centru Tivta.

Akcija je sprovedena u saradnji sa Porto Montenegrom, kao i preduzećem DOO "Komunalno" Tivat i Službom zaštite Tivta.

Nakon čišćenja prostora i revitalizovanja postojećih žardinjera, u njima su prema planu pejzažnog menadžera kompanije Porto Montenegro, koja je donirala i veći dio sadnog materijala, posađene gardenije, petunije i agave.

"Partnerska saradnja rezultat je razumijevanja potrebe za boljim pristupom zaštiti životne sredine obije kompanije. U okviru obilježavanja Dana planete Zemlje TO Tivat će, u narednom periodu, pružiti podršku Opštini Tivat i Službi zaštite prilikom čišćenja pješačkih staza na Luštici i Vrmcu", saopšteno je juče iz TO Tivat uz napomenu da im je cilj, pored obilježevanja Dana planete Zemlje, bilo i poboljšanje vizuelnog identiteta jedne od javnih površina u gradu.

Ovo je ujedno i uvertira za sljedeću akciju TO Tivat, "Turistički cvijet", koja za cilj ima animiranje građanja da daju svoj doprinos hortikulturnom uređenju grada, a koja će se, kao i svake godine, održati u maju mjesecu.

Inače, Dan planete Zemlje se svake godine obilježava 22. aprila u više od 190 zemalja svijeta.

Ovaj datum je od strane Ujedinjenih nacija proglašen danom borbe protiv ugrožavanja životne sredine, sa ciljem da se podigne svijest o ulozi čovječanstva u zaštiti prirodnog svijeta.