Situacija sa pandemijom ukazala na potrebu jačanja veza u regionu

Milošević, koji je i nacionalni koordinator za borbu protiv nasilnog ekstremizma, rekao je da je situacija sa pandemijom koronavirusa ukazala na potrebu jačanja veza u regionu.

2436 pregleda 1 komentar(a)
Foto: MUP Crne Gore
Foto: MUP Crne Gore

Crna Gora i Sjeverna Makedonija biće čvrsto posvećene zajedničkom rješavanju izazova, naročito na planu borbe protiv nasilnog ekstremizma i radikalizacije, kazao je državni sekretar za kontrolu rada policije u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP), Rade Milošević.

Kako je saopšteno iz MUP-a, prvog dana radne posjete Sjevernoj Makedoniji, delegacija tog resora, koju je predvodio Milošević, sastala se sa direktorom Biroa za javnu bezbjednost Ministarstva unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije, Sašom Tasevskim.

Milošević, koji je i nacionalni koordinator za borbu protiv nasilnog ekstremizma, rekao je da je situacija sa pandemijom koronavirusa ukazala na potrebu jačanja veza u regionu.

“Crna Gora i Sjeverna Makedonija će biti čvrsto posvećene zajedničkom rješavanju izazova, naročito na planu borbe protiv nasilnog ekstremizma i radikalizacije”, poručio je Milošević.

On je kazao da savremene prijetnje i sve učestaliji slučajevi ekstremizma na internetu zahtijevaju dodatan angažman, i da će u narednom periodu fokus biti upravo na toj temi.

Iz MUP-a su naveli da su, pored sastanka sa Tasevskim, održani sastanci sa koordinatorom Nacionalnog koordinacionog centra za granično upravljanje, Vladimirom Pivovarovim i načelnikom Odjeljenja za specijalne policijske operacije, Brankom Trajanovskim.

Kako su dodali, tokom današnje posjete održana je i prezentacija rada Specijalne antiterorističke jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije.

“Na današnjim sastancima, ministarstva dvije partnerske zemlje saglasila su se da će uložiti dodatne napore na unapređenju saradnje i biti čvrsto posvećena zajedničkom rješavanju izazova”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da će prioriteti u predstojećem periodu, pored nasilnog ekstremizma i radikalizacije, biti integrisano upravljanje granicom i jačanje kadrovskih kapaciteta kroz sprovođenje zajedničkih obuka pripadnika antiterorističkih jedinica dvije države.

Bonus video: