Pažin dobio veći stan, a još vraća kredit za manji

Prema imovinskom kartonu, Pažin još nije isplatio kredit za manji stan (45,7 eura mjesečno) koji je razmijenio za veći (35,2 eura)

30486 pregleda 613 reakcija 98 komentar(a)
Pažin, Foto: Savo Prelević
Pažin, Foto: Savo Prelević

Bivši ministar pravde Zoran Pažin najavio je juče da će tužiti Dritana Abazovića zbog povrede časti i ugleda i prava ličnosti “dovođenjem mog imena u kontekst korupcije”.

“Stan u Podgorici, u kome živimo moja porodica i ja, stekao sam u potpunosti zakonito, ustupajući stan u svom vlasništvu državi i dobivši veći za jednu sobu, u svemu u skladu sa zakonom i precizno propisanim kriterijumima za rješavanje stambenih potreba, a razliku u kvadratima uredno plaćam svakog mjeseca”, kazao je Pažin.

Na konferenciji Nacionalnog savjeta za borbu protvi korupcije na visokom nivou saopšteno je da Vladina Komisija u maju 2016. donosi odluku o zamjeni njegovog stana od 73 za veći od 128 metara kvadratnih.

“U trenutku kada je od države dobio stan od 128 kvadrata, Pažin nije bio isplatio ni prvi stan, koji je takođe po povoljnim uslovima dobio od države”, kazali su “Vijestima” iz Nacionalnog savjeta.

Prema imovinskom kartonu, Pažin još nije isplatio kredit za manji stan (45,7 eura mjesečno) koji je razmijenio za veći (35,2 eura).

Imovinski karton Zorana Pažina
Imovinski karton Zorana Pažinafoto: Antikorupcija.me

Oba kredita su u kartonu upisana kao hipoteke i vraća ih na period od 20 godina.

“Cijena prvog Pažinovog stana od 73 metra kvadratna u Zagoriču je bila 9.052 eura, a dodatna doplata za razliku u kvadratima za drugi stan je iznosila 6.971 euro. Tako je ukupna cijena stana od 128 metra kvadratna u Univerzitetskom centru koju je država obračunala Pažinu iznosila 16.023 eura”, naveli su iz Nacionalnog savjeta.

I Šehović je juče rekao da je zakonito dobio stan od 89 metara kvadratnih, poručujući Abazoviću da od njega “nikad ne mogu napraviti korumpiranog čovjeka i kriminalca” i zaprijetio da bi i on mogao podnijeti tužbu.

Bonus video: