Radonjić: Univerzitetski profesori i intelektualci koji su vjernici su varalice i prevaranti

“Za njega je Božja riječ i Jevanđelje posljednje slovo istine, on tu završava”, kazao je Radonjić

18967 pregleda 461 reakcija 157 komentar(a)
Radonjić (arhiva), Foto: Boris Pejović
Radonjić (arhiva), Foto: Boris Pejović

Profesor doktor Radovan Radonjić izjavio je da je svaki univerzitetski profesor i intelektualac koji je vjernik - varalica i prevarant.

“Svaki crkvenjak koji se miješa u svjetovne poslove je varalica i prevarant. To je i svaki univerzitetski profesor i intelektualac koji je vjernik, jer vjernik, ako je to, vjeruje u Boga i ni u koga više. Za njega je Božja riječ i Jevanđelje posljednje slovo istine, on tu završava”, kazao je Radonjić na svečanosti gdje mu je uručena Godišnja nagrada časopisa “Komuna” za dugogodišnji doprinos očuvanju identiteta i afirmaciji kulturno-istorijske baštine Crne Gore.

Radonjić, član Dukljanske akademije nauka i umjetnosti, bivši je dekan Pravnog fakulteta u Podgorici, šef Katedre za sociološke nauke i rukovodilac postdiplomskih studija na Pravnom fakultetu u Podgorici, profesor na Muzičkoj akademiji, Fakultetu dramskih umjetnosti i Fakultetu likovnih umjetnosti, Fakultetu političkih nauka, Centru za međunarodne studije Univerziteta Crne Gore i Univerzitetu „Mediteran“. Osnivač je prve Škole demokratije u Crnoj Gori i prve Škole retorike u Crnoj Gori.

Dobitnik je Trinaestojulske nagrade 1975. godine, Nagrade oslobođenja Cetinja (1973), Nagrade oslobođenja Titograda (1980). Odlikovan je Ordenom rada sa zlatnim vijencem i Ordenom Republike sa srebrnim vijencem.

Bonus video: