Stabilizacija na Žabljaku nakon velikog snijega: Puteve čiste, službe rade normalno

Bilo je i neplaniranih intervencija zbog smrtnih slučajeva i evakuisanja zavijanih vozila i putnika
133 pregleda 0 komentar(a)
Žabljak, čišćenje snijega, Foto: Obrad Pješivac
Žabljak, čišćenje snijega, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 05.12.2017. 07:45h

Nakon dva dana tokom kojih je na Žabljaku palo gotovo 80 centimetara snijega, nadležni su iskoristili jučerašnju stabilizaciju vremena kako bi obezbijedili normalno odvijanje saobraćaja u gradu i prema selima.

Saobraćaj se u svim pravcima odvija bez većih teškoća, a prvog radnog dana sve ustanove i službe radile su normalno.

Sve što su prethodnog dana radili, "poništile" su nove padavine, a bilo je i neplaniranih intervencija zbog smrtnih slučajeva i evakuisanja zavijanih vozila i putnika.

U nedjelju je čišćen put prema Virku kako bi se stiglo do bolesnika koji je u ponedjeljak prevezen u pljevaljsku Bolnicu, kaže direktor u Komunalnom preduzeću Radovan Bošković.

"Djelujemo po gradu kako saobraćajnice i javne površine doveli u normalno stanje. Jedna od mašina išla je i ponovo čistila do Borja, a u povratku nastavila putem prema Kovačkoj dolini, Paležu, Podgori i Kočadolu. Druga je na lokalnom putu prema Pitominama i Bosači. Ona će povratkom na Žabljak djelovati kroz djelove grada i prigradska naselja jer se naš jučerašnji rad na tim saobraćajnicama gotovo ne primjećuje od novih padavina".

U nedjelju je došlo do nestanka struje na dalekovodu prema Tepcima. Ekipe električara u popodnevnim časovima locirale i otklonile kvar, pa su potrošači sela i prigradskih naselja sjeverno od grada popodne dobili struju.

“Vijesti” saznaju da su od nedjelje bez struje u selu Mala Crna Gora.

Vodosnabdijevanje je uredno.

Sa novim padavinama stigao je stari problem - slijetanja snijega sa krovova direktno na ulice i javne površine, što predstavlja opasnost za prolaznike i automobile, a naročito za djecu.

Bonus video: