66 putnika stiglo u crnu goru

Izraelski avion sletio na aerodrom u Tivtu, potvrđen i dolazak aviona ruske kompanije

"Israir" bi prema ranijim najavama, od 5. maja trebalo da počne redovan ljetnji saobraćaj na relaciji Tel Aviv-Tivat, a ta je kompanija od menadžmenta preduzeća Aerodromi Crne Gore prethodno tražila slotove za letove na toj liniji i do četiri puta nedjeljno tokom predstojeće ljetnje turističke sezone

17640 pregleda 53 reakcija 4 komentar(a)
Izraelski avion u Tivtu, Foto: Facebook stranica Izrael u Crnoj Gori
Izraelski avion u Tivtu, Foto: Facebook stranica Izrael u Crnoj Gori
Ažurirano: 23.04.2021. 18:19h

Prvi ovogodišnji avion izrealske aviokompanije "Israir" sletio je danas ujutro na aerodrom Tivat.

Riječ je o čarter letu na relaciji Tel Aviv-Tivat, a "airbus A320" (4X-ABG) izraelskog prevoznika dovezao je 66 putnika u Crnu Goru.

"Israir" bi prema ranijim najavama, od 5. maja trebalo da počne redovan ljetnji saobraćaj na relaciji Tel Aviv-Tivat, a ta je kompanija od menadžmenta preduzeća Aerodromi Crne Gore prethodno tražila slotove za letove na toj liniji i do četiri puta nedjeljno tokom predstojeće ljetnje turističke sezone.

Iz Aerodroma Crne Gore je ranije saopšteno da je izraelska aviokompanija ranije je redovno saobraćala ka Tivtu.

"Sljedeći let je 28. aprila, dok će od maja letjeti čak četiri puta sedmično", navodi se u saopštenju Aerodroma Crne Gore.

Iako je za sada nezvjesno šta će se i koliko od ovih planova i realizovati, jer to sve zavisi od situacije sa koronavirusom, i interesovanja izraelskih turista za ljetovanje u Crnoj Gori, rukovodstvu Aerodroma Tivat danas je potvrđeno i slijetanje aviona ruske kompanije "Ural Airlines" na relaciji Moskva-Tivat u ponedjeljak 26. maja, a što bi, ako se zaista i realizuje, bio ujedno i prvi let jedne ruske aviokompanije za Crnu Goru nakon pauze duže od godinu dana.

Aviosaobraćaj između dvije države prekinut je sredinom marta prošle godine kada je Crna Gora zatvorila svoje granice zbog pandemije koronavirusa i do danas nije obnovljen.

Ruske vlasti zvanično, imaju rezerve prema epidemiološkoj situaciji u Crnoj Gori, ali zapravo ne davanjem dozvola svojim kompanijama da obnove ljeti vrlo frekventne letove između dviju država, Moskva reaguje na sve širi spektar ekonomskih sankcija koje Crna Gora uvodi Rusiji, zvanično ih pravdajući time da naša država tako samo slijedi spoljnu politiku Evropske unije (EU).

"Ural Airlines" je inače, ranije od menadžmenta Aerodroma Crne Gore tražio slotove za svakodnevne letove Moskva-Tivat počev od 1. juna, odnosno letove iz Ekaterinburga za Tivat jednom sedmično počev od 29. maja, ali za sada postoji tek manja i još zvanično nepotvrđena mogućnost da ta kompanija obavi samo po jedan sedmični let iz Moskve za tivatski aerodrom, u narednih mjesec dana.

Preporučujemo za Vas