Ministri pred izbore otvorili stanicu koja uopšte nije rekonstruisana

Ispred zgrade nalazi se nekoliko starih klupa, a zaposleni, koje su „Vijesti” zatekli u prostoriji, kazali su da prema Albaniji saobraćaju teretni vozovi, ali da zvanično ne mogu da daju izjave
225 pregleda 3 komentar(a)
Tuzi željeznička stanica, Foto: Zoran Đurić
Tuzi željeznička stanica, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 04.12.2017. 21:25h

Stara željeznička stanica u Tuzima otvorena je 20. novembra pred izbore u Tuzima, iako prema tvrdnjama više sagovornika „Vijesti”, nije rekonstruisana, odnosno postoji odavno.

Na kolosjecima se nalaze stari teretni vagoni, a po izgledu ćirilićno-latiničnog natpisa se vidi da je odavno na tom mjestu.

Ispred zgrade nalazi se nekoliko starih klupa, a zaposleni, koje su „Vijesti” zatekli u prostoriji, kazali su da prema Albaniji saobraćaju teretni vozovi, ali da zvanično ne mogu da daju izjave.

Na zgradi se, takođe, ne može primijetiti da je nešto novo urađeno, osim možda svježih naljepnica na vratima za šefa stanice i otpravnika vozova.

Delegacije Ministarstava saobraćaja i pomorstva Crne Gore i albanskog Ministarstva infrastrukture i energetike, kako je saopšteno 20. novembra iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva zvanično su tog dana otvorili zajedničku željezničku stanicu Tuzi.

Izbori u Tuzima održani su 26. novembra.

Delegaciju crnogorskog Ministarstava, kako su prenijeli mediji, na otvaranju stanice u Tuzima predvodio je resorni ministar Osman Nurković, a albanskog resora ministar Damian Gjiknuri.

"Na putu ka ispunjavanju evropskih standarda za pregovaračko poglavlje 14. - Transportna politika, zajednička željeznička stanica veliki je napredak i prva željeznička stanica ovog tipa u regionu", saopšteno je tada iz našeg Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

Nekoliko mještana Tuzi potvrdilo je „Vijestima” da željeznička stanica postoji odavno na tom mjestu i da nijesu upoznati da je otvorena 20. novembra.

Iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva navedeno je da je na toj graničnoj pruzi, Crna Gora pripremila aplikaciju za izradu glavnog projekta rekonstrukcije, elektrifikacije i modernizacije za cijelu dionicu Podgorica-državna granica sa Albanijom, u vrijednosti od dva miliona eura, u dužini 24,7 kilometara.

Iz Željezničkog prevoza Crne Gore „Vijestima” je potvrđeno da na toj dionici nema putničkog saobraćaja i da samim tim ne postoji ni red vožnje. PR menadžerka Željezničkog prevoza Ana Božović kazala je da ta stanica nije u njihovoj ingerenciji.

Iz Željezničke infrastrukture „Vijestima” nijesu odgovorili zbog čega je otvorena željeznička stanica Tuzi.

Iz Ministartva su, kako su mediji prenijeli, podsjetili da su Vlada Crne Gore i Savjet ministara Albanije 3. avgusta 2012. godine potpisale Sporazum o organizovanju graničnog željezničkog saobraćaja.

Bonus video: