Hotel neće biti završen ni do sljedeće sezone

“Kanalizacioni kolektor koji je je trebalo da bude završen još prije dvije godine uticao je i na kašnjenje naših radova. Ovog ljeta zbog toga nismo pustili u funkciju ni plažni bar ni hotelsku plažu”, navodi Ćorić
192 pregleda 0 komentar(a)
hotel Bijela, Foto: Slavica Kosić
hotel Bijela, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 04.12.2017. 20:12h

Ekskluzivni hotelski kompleks sa pet zvjezdica na lokaciji Žager u Bijeloj neće biti završen ni do početka sljedeće turističke sezone, iako je bilo najavljeno da će prve goste primiti u minuloj sezoni.

Grubi građevinski radovi trebalo bi da budu završenu u februaru 2018.

Tivatska kompanija „Politropus Alternative”, ukrajinskog investitora Romana Denkoviča prije dvije godine počela je gradnju hotela vrijednog 10,5 miliona eura, ali su radove od početka, kako ističu investitori, pratili neplanirani problemi.

Podzemne vode otežavale su i zahtijevale dodatne radove i ulaganja na temeljnoj jami glavnog objekta.

Ovih dana poteškoće im ponovo pravi podzemna, ali sada morska voda.

Prema riječima glavnog nadzornog inžinjera Slaviše Ćorića, problem je i dozvola za pristupni put od Jadranske magistrale do hotelskih garaža.

Trećina zemljišta na kojoj će biti saobraćajnica data je na korišćenje Dječjem domu Mladost u Bijeloj, pa čekaju saglasnost resornog ministarstva za početak gradnje.

“Kanalizacioni kolektor koji je je trebalo da bude završen još prije dvije godine uticao je i na kašnjenje naših radova. Ovog ljeta zbog toga nismo pustili u funkciju ni plažni bar ni hotelsku plažu”, navodi Ćorić.

Rekao je i da je tek nedavno dato odobrenje za gradnju trafo-stanice za potrebe hotela i dijela naselja.

Ćorić ističe da očekuje da će nakon razgovora sa čelnicima hercegnovske opštine, radovi na tim infrastrukturnim objektima biti ubrzani, kako bi i oni krenuli u posao punim kapacitetom.

“Kašnjenje i dodatni radovi poskupiće i cijelu investiciju”, naglašava Ćorić.

Izgradnja hotelskog kompleksa na preko 11.000 kvadrata, vrijednog preko 10 miliona eura počela je krajem oktobra 2015 godine.

Novi hotelski kompleks, sa pet zvjezdica, imaće 77 smještajnih jedinica, od toga sedam apartmana, adekvatnu propratnu ponudu baziranu na zdravstvenom turizmu, sa spa i wellness centrom, konferencijske sale, restorane, bazene, butike, prodavnice.

Prema najavama investitora, hotel će raditi tokom cijele godine i biće baziran na zdravstvenom turizmu, a gosti bi trebalo da budu iz regiona, Rusije, Ukrajine i Evrope. Kada se hotel izgradi u njemu će biti zaposleno između 80 i 100 radnika.

Bijela je donedavno bila isključivo vezivana za brodograđevnu djelatnost u Jadranskom brodogradilištu Bijela, a od kada je taj nekadašnji gigant ugašen, postaje prepoznatljiva i kao turističko mjesto. U Bijeloj rade dva hotela “Park” i “Bijela”, vlasništvo podgoričke firme “Carine” , a otvoreno je i nekoliko manjih atraktivnih hotelskih zdanja.

Bonus video: