Organizovana akcija pošumljavanja dijela Malog brda

Kako navode, u toku akcije zasađene su 34 nove odrasle sadnice crnog bora, košćele i dudovca, na prostoru koji je određen u komunikaciji predstavnika mještana i Glavnog grada u cilju zaštite, očuvanja i unapređenja zelenog fonda ovog prostora

6819 pregleda 6 komentar(a)
Akcija pošumljavanja, Foto: Glavni grad Podgorica
Akcija pošumljavanja, Foto: Glavni grad Podgorica

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana planete Zemlje Sekretarijat za planiranje prostora i održivi razvoj, u saradnji sa preduzećem Zelenilo d.o.o. i mještanima naselja Rogami, Vranićke njive i Vranići danas su organizovali akciju pošumljavanja dijela Malog brda na površini od preko 7.000 metara kvadratnih, saopšteno je iz PG Biroa.

Kako navode, u toku akcije zasađene su 34 nove odrasle sadnice crnog bora, košćele i dudovca, na prostoru koji je određen u komunikaciji predstavnika mještana i Glavnog grada u cilju zaštite, očuvanja i unapređenja zelenog fonda ovog prostora.

"Pošumljavanje i revitalizacije vegetacije prepoznati su relevantnim strategijama koje je usvojio Glavni grad, a današnja akcija predstavlja početnu fazu pošumljavanja koja će biti nastavljena i u narednom periodu na drugim lokacijama", piše u saopštenju.

Bonus video: