RTCG: Identifikovati osobe koje su vrijeđale Šofranca

"Sinoć je to bio Šofranac, a već sjutra to može biti neki drugi"

28808 pregleda 134 reakcija 134 komentar(a)
Šofranac, Foto: Screenshot
Šofranac, Foto: Screenshot

Menadžment i uredništvo Radio-televizije Crne Gore (RTCG) uputio je otvoreno pismo ministru unutrašnjih poslova Sergeju Sekuloviću povodom verbalnih napada i maltretiranja novinara Nebojše Šofranca na na Aerodromu Podgorica tokom dočeka viceprvaka svijeta u boksu Petra Liješevića.

Brojne neprijatnosti doživio je Šofranac, koga su pojedini iz mase nazivali ni manje ni više nego ustašom, u veoma neprijatnoj i neprijateljski nastrojenoj atmosferi.

"Poštovani ministre Sekuloviću, najoštrije protestujemo protiv vrijeđanja, maltretiranja i pokušaja ponižavanja na radnom zadatku jednog od najboljih crnogorskih novinara Nebojše Šofranca. Posebno zato što se policija, prisutna na aerodromu, ponašala inertno sa stanovišta fizičke zaštite naše ekipe i krajnje suzdržano prema rulji koja je reportera Šofranca prijeteći pozivala da izađe van. Tražimo da identifikujete osobe koje su vrijeđale našeg novinara, čiji se glasovi čuju na klipu objavljenom na društvenim mrežama. To što je naš novinar na krajnje dostojanstven način odgovorio na provokacije i javno izrazio želju da se čitavom slučaju ne pridaje značaj, ne umanjuje našu, ali ni vašu obavezu prema zaštiti novinara. Sinoć je to bio Šofranac, a već sjutra to može biti neki drugi. Neophodno je da odradite svoj posao na isti način kao kad su bili u pitanju i novinari drugih redakcija i o tome obavijestite javnost. Takođe zahtijevamo da predočite i šta ste preduzeli protiv onih koji su prekršili sve epidemiološke mjere. Istovremeno napominjemo da ćemo s cijelim slučajem upoznati ambasade zapadnih zemalja, EU i OEBS-a u Podgorici, kao i međunarodna strukovna udruženja novinara", navodi se u pismu menadžmenta i uredništva RTCG koje je upućeno Sekuloviću.

Bonus video: