NVO "35mm": Napadi na novinare su direktna posljedica uzavrelih političkih i nacionalnih strasti

"Zbog činjenice da su nakon brojnih napada, sigurnost i dostojanstvo medijskih radnika/ca postali upitni, a okruženje u kojem rade vrlo rizično, ponovo apelujemo na donosioce odluka da što prije novinarkama i novinarima u Crnoj Gori dodijele status službenog lica"

4000 pregleda 3 komentar(a)
Foto: NVO 35 mm
Foto: NVO 35 mm

NVO "35mm" osudila je napad na novinara TVCG Nebojšu Šofranca.

Očekuju od nadležnih organa da u najkraćem roku identifikuju one koji su Šofranca verbalno napali, vrijeđali i u krajnjem zastrašili na Aeorodromu Podgorica tokom dočeka viceprvaka svijeta u boksu Petra Liješevića.

"Zbog činjenice da su nakon brojnih napada, sigurnost i dostojanstvo medijskih radnika/ca postali upitni, a okruženje u kojem rade vrlo rizično, ponovo apelujemo na donosioce odluka da što prije novinarkama i novinarima u Crnoj Gori dodijele status službenog lica. Napadi koji su direktna posljedica uzavrelih političkih i nacionalnih strasti u Crnoj Gori, doprinjeli su činjenici da u takvoj atmosferi novinari/ke ne mogu slobodno i profesionalno da rade svoj posao, jer su, po nepisanom pravilu, prvi na meti napadača", navodi se u saopštenju.

NVO "35mm" poziva nadležne da pokažu moć i odlučnost institucija kako bi odgovarali svi počinioci ovog i prethodnih napada.

"I insistiramo na tome da se pooštre kazne za sve koji prijete, napadaju i ugrožavaju živote novinarki, novinara, te uništavaju imovinu medija", navodi se u saopštenju.

Bonus video: