Sindikat medija: Uređivačka politika medija ne smije biti opravdanje za uvrede, ponižavanja i napade na novinare

"Još jednom pozivamo policiju da prilikom svih rizičnih događaja koje obezbjeđuje, posebnu pažnju obrati na novinare, fotoreportere I snimatelje i zaštiti ih od ovakvih nasrtaja jer strahujemo da će se slične stvari nastaviti zbog uzavrele političke atmosfere u državi"

8497 pregleda 35 reakcija 2 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Sindikat medija Crne Gore osudio je uvrede, omalovažavanja i neprijatnosti koje je doživio novinar Radio Televizije Crne Gore Nebojša Šofranac od grupe građana prilikom dočeka vicešampiona svijeta u boksu Petra Liješevića na podgoričkom aerodromu.

"Nažalost, ovo je samo jedan u nizu primitivnih ispada koji se dešavaju prema novinarima, fotoreporterima i snimateljima različitih redakcija i uređivačkih politika u prethodnih nekoliko mjeseci, a na šta je Sindikat medija već ukazivao u prethodnim saopštenjima. Novinari se sprečavaju ili ometaju u vršenju radnih zadataka, psuju se ili tjeraju sa događaja sa kojih izvještavaju a sve to, nažalost, prolazi ispod radara nadležnih organa. Uređivačka politika bilo kog medija ne može i ne smije da bude opravdanje za uvrede, ponižavanja i napade na novinare", navodi se u saopštenju Sindikata medija.

Pozvali su policiju da prilikom svih rizičnih događaja koje obezbjeđuje, posebnu pažnju obrati na novinare, fotoreportere i snimatelje i zaštiti ih od ovakvih nasrtaja.

Povezani članci

24. April 2021.

Petar je šampion, a ovako se šampion ne dočekuje

"Jer strahujemo da će se slične stvari nastaviti zbog uzavrele političke atmosfere u državi", navodi se u saopštenju.

Bonus video: