PRESJEČENI KABLOVI NA ISTOM MJESTU KAO 19. NOVEMBRA

820 domaćinstava na Zabjelu bez interneta: Đurišić tvrdi da ne zna ništa o tome

Nepunih petnaest minuta nakon što su Telekomovi zaposleni i policija u petak napustili teren, kako su saopštili, prijavljeno je da je više lica počelo kopanje na mjestu sanacije, očigledno s namjerom da ponovo pričine štetu na infrastrukturi
115 pregleda 0 komentar(a)
Vanja Đurišić, Jerevanska ulica, Foto: Privatna arhiva
Vanja Đurišić, Jerevanska ulica, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 04.12.2017. 15:50h

Potrošači sa Zabjela, njih 820, opet su ostali bez signala za fiksni telefon, interneta i Extra TV-a jer su ponovo prekinuti kablovi u Jerevanskoj ulici u Podgorici.

“Danas su u 14.45 kablovi ponovo prekinuti na istoj lokaciji i korisnicima sa Zabjela je ponovo onemogućeno korišćenje servisa”, saopšteno je iz Telekoma.

Kablovi su presječeni, kako su objasnili na istom mjestu kao i 19. novembra, a tada je to uradio Vanja Đurišić.

On je za "Vijesti" izjavio da ne zna o čemo se radi.

Porodica Đurišić tvrdi da je 1.000 kvadrata spornih u Jerevanskoj njihova imovina, dok iz Glavnog grada tvrde da je to zemljište eksproprisano.

Iz Telekoma je danas “Vijestima” saopšteno da će radovi u Jerevanskoj biti nastavljeni u najkraćem mogućem roku i kada se za to ponovo obezbijede uslovi i asistencija policije, kako bi omogućili nesmetano korišćenje servisa za sve korisnike sa Zabjela.

“Zbog postojanja očigledne namjere da uprkos radovima na sanaciji, kablovi ponovo budu prekinuti i servisi onemogućeni za građane Zabjela, Telekom radi na implementaciji trajnog tehničkog rješenja kako bi se izbjegle dalje neprijatnosti za korisnike i kompaniju”, naglasili su iz te kompanije.

Nepunih petnaest minuta nakon što su Telekomovi zaposleni i policija u petak napustili teren, kako su saopštili, prijavljeno je da je više lica počelo kopanje na mjestu sanacije, očigledno s namjerom da ponovo pričine štetu na infrastrukturi.

“Blagovremenom reakcijom policije, spriječeno je ponovno kidanje kablova, a Telekom je podnio četvrtu po redu krivičnu prijavu. U nedjelju je prijavljen još jedan pokušaj oštećenja infrastrukture na istoj lokaciji i podnijeta još jedna krivična prijava. Policija je ponovo blagovremeno reagovala i spriječila dalja oštećenja. Kablovi tom prilikom nijesu prekinuti, s tim što su polomljene zaštitne cijevi, i prethodno raskopana zaštitna armatura”, saopštili su iz Telekoma.

Preporučujemo za Vas