JP "Regionalni vodovod Crnogorsko primorje" dodijelio stipendije najboljim studentima

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović je danas uručio stipendije studentima, koji su ih dobili na osnovu konkursa koji je raspisalo JP „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje
168 pregleda 0 komentar(a)
JP Regionalni vodovod, dodjela stipendija, Foto: Regionalni vodovod Crnogorsko primorje
JP Regionalni vodovod, dodjela stipendija, Foto: Regionalni vodovod Crnogorsko primorje
Ažurirano: 04.12.2017. 15:06h

Javno preduzeće (JP) „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“ dodijelio je sedmorici najboljih studenata Ekonomskog i Tehničkih fakulteta Univerziteta Crne Gore (UCG) jednogodišnje stipendije u mjesečnom iznosu po 200 eura.

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović je danas uručio stipendije studentima, koji su ih dobili na osnovu konkursa koji je raspisalo JP „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje”.

„Već drugu godinu za redom Regionalni vodovod raspisuje konkurs za dodjelu stipendija od po 200 eura na mjesečnom nivou najboljim studentima, sa ciljem ulaganja u znanje i pružanja konkretne podrške najkvalitetnijim studentima, intelektualcima i budućim akademskim građanima koji će svoja znanja usmjeriti ka daljem unapređenju kulturnog, intelektualnog i ekonomskog ambijenta u državi“, saopšteno je iz Regionalnog vodovoda.

Radulović je, nakon ceremonije dodjele stipendija, istakao da mu zadovoljstvo što je Regionalni vodovod nastavio sa stipendiranjem najboljih studenata crnogorskog Univerziteta.

„Ministarstvo u kontinuitetu ističe da nema vizije razvoja koja se ne oslanja na jačanje kadrovskih kapaciteta. Poručio bih mladim ljudima, uz čestitke na dosadašnjem uspjehu i osvojenim stipendijama, da nastave sa sticanjem novih znanja i vještina i da, samo kroz cjeloživotno učenje i ulaganje u sebe, mogu obezbijediti sigurnu i perspektivnu budućnost“, saopštio je Radulović.

Kako je kazao, mladi ljudi, konstantno ulažući u obrazovanje i, dodatno razvijajući stečene vještine, doprinose, ne samo ličnom razvoju, već i sveukupnom društvenom progresu i uspjehu organizacija u kojima ćete primjenjivati znanja i vještine nakon završetka studija.

U tom pravcu, najbolji studenti će, kako je naveo Radulović, uvijek imati podršku Vlade i Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Direktor Regionalnog vodovoda, Goran Jevrić, rekao je da je ovo samo jedan od koraka Regionalnog vodovoda usmjerenih na kadrovsko jačanje kompanije.

U tom JP se, kako je kazao, nadaju se da će i drugi privredni subjekti u Crnoj Gori pomoći uspješnim mladim studentima koji zaslužuju pažnju.

„Kao kuriozitet ističem da su ove godine ponovo dobili stipendije neki od studenata kojima su iste dodijeljene i prošle godine, što samo govori da se zaista radi o najboljim studentima kao i da su naša pravila za dodjeljivanje stipendija jasna i transparentna“, naveo je Jevrić.

On je najavio da će do Nove godine raspisati konkurs za angažovanje do deset osoba, sa ili bez prethodnog radnog iskustva, ali sa fakultetskim obrazovanjem, koja će se baviti aktivnostima u oblasti razvojnih projekata Regionalnog vodovoda - od fabrike vode do početka građenja druge faze regionalnog vodovodnog sistem.

„Samo uz jačanje kadrovskih kapaciteta, možemo očekivati uspješnu realizaciju tih razvojnih projekata“, rekao je Jevrić.

Stipendije su dobili Mihailo Micev (indeks uspjeha deset) sa Elektrotehničkog fakulteta, Ivana Banićević (9,96) sa Metalurško - tehnoloških fakulteta, Nikola Radanović (9,94) i Dejan Drašković (9,36) sa Ekonomskog fakulteta.

Stipendije su dobili i Luka Martinović (indeks uspjeha 9,22) i Mićo Kontić (9,14) sa Elektrotehničkog fakulteta, i Jelena Starčević (9,06) sa Ekonomskog fakulteta.

U ime dobitnika stipendija, Micev i Starčević zahvalili su se Regionalnom vodovodu kao kompaniji koja je prepoznala njihov trud i valorizovala njihov uspjeh u toku dosadašnjih studija.

Kako su kazali, kompanija je time dala primjer i drugim privrednim subjektima u Crnoj Gori kako treba cijeniti uspješne buduće mlade kadrove i pružiti im podsticaj da kontinuirano usavršavaju svoja znanja i sposobnosti jer, u konačnom, na mladima ostaje svijet.

Bonus video: