Završnica kolašinskog sajma knjiga: Pokloni najmlađem i najvjernijim ljubiteljima knjige

"Koliko je čitanje važna ljudska potreba posebno se pokazalo u godini fizičke distance i izolacije, u vremenu kada je svakodnevnica potpuno izmenjena. Knjiga se i u ovim teškim vremenima pokazala kao dobar prijatelj”, saopštili su organizatori

5030 pregleda 106 reakcija 0 komentar(a)
Radulović, Stefanović, Bazović sa bibliotekarkama, Foto: Dragana Šćepanović
Radulović, Stefanović, Bazović sa bibliotekarkama, Foto: Dragana Šćepanović

Sajam knjiga koji su, minulih dana, organizovali Centar za kulturu Kolašin i Narodna biblioteka "Ljubo Anđelić“ povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava, zatvara se sjutra.

Organizatori su poklonima nagradili najmlađeg člana Narodne biblioteke Olega Stefanovića, kao i najvjernije i najaktivnije korisnike biblioteke Radojku Bazović i Igora Radulovića.

“Izuzetno je zadovoljstvo nagraditi ove ljude koji su dokaz da i u eri savremene tehnologije ljubav prema pisanoj riječi ipak opstaje. Koliko je čitanje važna ljudska potreba posebno se pokazalo u godini fizičke distance i izolacije, u vremenu kada je svakodnevnica potpuno izmenjena. Knjiga se i u ovim teškim vremenima pokazala kao dobar prijatelj”, saopštili su organizatori.

Cilj organizovanja Sajma, kako kažu, bio je da sugrađanima, ljubiteljima knjige i onima koji će to tek postati još više približe knjige i autore.

U tome im je pomogla izdavačka kuća „Narodna knjiga“, koja je i ove godine izašla u susret i ustupilia najnovija izdanja iz svoje produkcije.

Bonus video: