Volonteri sakupili preko 10 kubika otpada

U akciji je učestvovalo 60-tak volontera koji su očistili staze Pod Kuk-Gornja Lastva, Lepetane-Orašje i Plavda-Orašje, kao i staze od Škaljara do vrha Vrmca

3856 pregleda 4 komentar(a)
Akcija čišćenja, Foto: DVD Tivat
Akcija čišćenja, Foto: DVD Tivat

U sklopu cjelodnevne akcije čišćenja Vrmca koja je održana u nedjelju, u organizaciji opština Tivat i Kotor i NVO „Naša akcija“, prikupljeno je 10m3 različitog otpada.

U akciji su učešće uzeli pripadnici Službe zaštite Opštine Tivat, Dobrovoljnih vatrogasnih društava “Tivat” i “Boka” iz Tivta, planinarskog kluba “Vjeverica” iz Kotora, triatlon klubova “Kotor” i “Herceg Novi”, međunarodne škole Knightsbridge International Montenegro, uz podršku Porto Montenegra, Turističke organizacije Tivat i komunalnih preduzeća Kotora i Tivta.

Obilježavajući Dan planete Zemlje, učesnici akcije čistili su protivpožarne puteve i planinarske staze, ali i sakupljali otpad na padinama i tivatske i kotorske strane brda Vrmac.

čišćenje
foto: DVD Tivat

U akciji je učestvovalo 60-tak volontera koji su očistili staze Pod Kuk-Gornja Lastva, Lepetane-Orašje i Plavda-Orašje, kao i staze od Škaljara do vrha Vrmca.

Ova aktivnost, inicirana od strane NVO „Naša akcija“, dio je programa „Priroda za psihičko i fizičko zdravlje mladih“, podržanog od strane „European Endowment for Democracy“.

Bonus video: