Herceg Novi: Obilježen Dan osoba sa invaliditetom

U NVO ”Nova šansa u Novom” kao i svake nedjelje, organizovali su kreativnu radionicu, koju su ovog puta osmislile i vodile iz NVO ”Zlatne niti”
67 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.12.2017. 14:09h

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom koji se obilježava 3. decembra, u ustanovama i nevladinim organizacijama iskorišten je da se skrene pažnja na probleme sa kojima se suočava ova populacija.

U Dnevnom centru za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju organizovan je Dan otvorenih vrata, a u prigodnom programu nastupili su učenici i profesori hercegnovske Muzičke škole. Direktorica Dragica Kosić ističe da ovakava druženja korisnicima Centra mnogo znače, a roditelji ističu da djeca sa radošću dolaze, jer u centru imaju svoj lični život u odnosu na roditelje i kuću.

U Dnevnom centru imaju 14 djece, od kojih je četvoro do 18 godina, a desetoro su starosti od 18 do 27 godina. Osim pitanja pronalaženja trajnog rješenja za ovu ustanovu otvoren je problem i kako institucionalno obezbjediti osobe starije od 27 godina.

U NVO ”Nova šansa u Novom” kao i svake nedjelje, organizovali su kreativnu radionicu, koju su ovog puta osmislile i vodile iz NVO ”Zlatne niti” koji su prisutne počastile slatkišima, a i iz Udruženja žena ”Bonaca” Zelenika donijele su tortu i poklone.

U osnovnoj školi "Ilija Kišić" u Zelenici u svim odjeljenja po posebnim programima, učenisi su imali malu svečanost., a NVO udruženje žena "Bonaca" iz Zelenike doniralo je poklone za svu djecu.

Galerija

Bonus video: