NPCG: Pomaci u borbi protiv krivolova

Naveli su da je to duplo više nego minule sedmice, 53 pari i parangala, dva plovila sa vanbrodnim motorom, jednu sondu i jedan pretvarač, a da su protiv dvije osobe podnijete krivične prijave Osnovnom državnom tužilaštvu

5953 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Služba zaštite Nacionalnog parka Skadarsko jezero je u periodu od 19. do 26. aprila, oduzela ukupno 160 ribolovnih mreža, saopšteno je iz tog javnog preduzeća.

Naveli su da je to duplo više nego minule sedmice, 53 pari i parangala, dva plovila sa vanbrodnim motorom, jednu sondu i jedan pretvarač, a da su protiv dvije osobe podnijete krivične prijave Osnovnom državnom tužilaštvu.

Jedno od zaplijenjenih plovila
Jedno od zaplijenjenih plovilafoto: Nacionalni parkovi CG

Ovi rezultati razmatrani su na redovnom nedjeljnom sastanku direktorke JP za nacionalne parkove Crne Gore Jelene Kljajević i predsjednice UO Marine Jočić sa rukovodstvom NP Skadarsko jezero.

krivolov
foto: Nacionalni parkovi CG

Istakli su da je osim aktivnosti na planu borbe protiv krivolova, došlo do napretka u suzbijanju divlje gradnje na teritoriji Skadarskog jezera, a da su prethodne sedmice Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma podnijete krivične prijave protiv tri N.N. lica za nelegalnu gradnju.

Bonus video: