Cerović predsjednica Ljekarske komore

Skupštinom Ljekarske komore Crne Gore ubuduće će predsjedavati Snežana Ćorac

16245 pregleda 258 reakcija 19 komentar(a)
Cerović, Foto: TV Vijesti
Cerović, Foto: TV Vijesti

Žanka Cerović izabrana je za predsjednicu Ljekarske komore Crne Gore, dok će Rajko Strahinja biti njen zamjenik, jednoglasna je odluka učesnika Skupštine Ljekarske komore.

Novi Izvršni odbor Ljekarske komore čine Nataša Tomašević, Zorica Babić, Vesna Džuverović, Milica Marović, Dušanka Milatović Perović, Milena Petrović, Srđan Ilić, Rajko Strahinja i Žanka Cerović.

Kako je saopšteno iz Ljekarske komore, Cerović je kazala da će raditi na uspostavljanju digitalnog atlasa ljekara, odnosno jedinstvene baze ljekara kako bismo mogli realno sagledati kadrovsku strukturu u zdravstvenom sistemu Crne Gore.

"Na taj način možemo sagledati koliki je stvarni deficit ljekara, u kojim oblastima postoji, u kojim ustanovama, koliko je opterećenje ljekara u odnosu na broj stanovnika i broj pruženih usluga"', kazala je Cerović.

Dodala je da će se raditi i na uspostavljanju digitalne baze Kontinuirane medicinske edukacije, na izgradnji personalnih dosijea ljekara sa podacima o njihovoj edukaciji i profesionalnom napredovanju i angažovanju.

Ljekarska komora će, navela je Cerović, aktivno učestvovati i na unaprjeđivanju socioekonomskog statusa ljekara i na osiguranju od ljekarske greške.

Istakla je da će jačati saradnju sa udruženjima pacijenata.

Skupštinom Ljekarske komore Crne Gore ubuduće će predsjedavati Snežana Ćorac.

Prethodno je Milena Popović Samardžić podnijela ostavku na mjesto predsjednice Skupštine.

Popović Samardžić je istakla da su se stvorili uslovi za normalan rad i funkcionisanje Ljekarske komore.

"Istakla je da interes esnafskog udruženja mora biti iznad interesa bilo kog pojedinca i izrazila očekivanje da će Komora u buduće biti prepoznatljiva po svojim rezultatima, a ne po događajima koji su je pratili u proteklim mjesecima", navodi se u saopštenju Ljekarske komore.

Bonus video: