Iz Vodovoda u Herceg Novom poručuju : Pripremite se za zimu

Kazne za podizanje i uklanjanje poklopaca, šahtova i rešetak sa slivnika komunalne infrastrukture, su od 150 eura do 1.500 eura
82 pregleda 0 komentar(a)
Vodovod Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Vodovod Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 04.12.2017. 13:15h

Iz hercegnovskog Vodovoda savjetuju stanare zgrada i privatnih kuća da prije zime i mrazeva obave zaštitu vodomjera i otkrivenih cijevi kako bi spriječili kvarove zbog nepovioljnih spoljnih atmosferskih uticaja.

“Vodomjer i otkrivene cijevi neophodno je obložiti odgovarajućim termo izolacionim materijalom kao što su stiropor, staklena vuna, stara ćebad ili druga tkanina. Sve vodovodne cijevi koje se nalaze na otvorenom potrebno je isprazniti i ukoliko je moguće, zatvoriti otvoreni prostor u kojem su smještene instalacije”, poručuju iz Vodovoda..

Upozoravaju korisnike da objekte i uređaje javnog vodovoda, kao i vodovodne šahte moraju održavati o svom trošku i starati se da budu uredni i pristupačni kao i da da budu zaštićeni od uticaja spoljne temperature i fizičkih oštećenja.

Kazne za podizanje i uklanjanje poklopaca, šahtova i rešetak sa slivnika komunalne infrastrukture, su od 150 eura do 1.500 eura, shodno Zakonu o komunalnim djelatnostima.

Bonus video: