Sa osnovcima o štetnosti konzumiranja duvanskih proizvoda

"Apelujemo na djecu i učenike da ne počinju nikada pušiti, a ukoliko su već pušači da ostave pušenje ili bar pokušaju da se odviknu od konzumiranja duvanskih proizvoda"
0 komentar(a)
Ažurirano: 04.12.2017. 11:24h

Predstavnici Crnogorskog društva za borbu protiv raka (CDPR) obišli su OŠ "Vojin Čepić” u Dragovića Polju. Razgovor sa osnovcima dio je aktivnost u borbi protiv konzumiranja duvanskih proizvoda .

Iz CDPR su djevojčicama i dječacima gvorili o problemima koje izaziva konzumiranje duvanskih proizvoda u školskom uzrastu i koliko štetno i nepovoljno utiče na mladi organizam. Školi, kao i područnom odjeljenju u Ljevištima, uručena je donacija , koja se sastoji od knjiga za školsku lektiru i kompleta muzičkih CD-a sa festivala "Naša radost” za biblioteku škole.

“Na ovaj način u CDPR uvijek koristimo prigodne prilike da obiđemo vaspitnoobrazovne ustanove i ukažemo na svu štetnost konzumiranja duvanskih proizvoda na zdravlje mladih. Pušenje i sve njegove negativne posljedice prvenstveno utiču na razvoj raznih vrsta kancera, kao i oboljenja srca i krvnih sudova. Stoga apelujemo na djecu i učenike da ne počinju nikada pušiti, a ukoliko su već pušači da ostave pušenje ili bar pokušaju da se odviknu od konzumiranja duvanskih proizvoda. Tako će sačuvati ono najvažnije, a to je svakako zdravlje.”, kazali su iz CDPR.

Galerija

Bonus video: