Od velike važnosti efikasno sprovođenje nadzora tokom predstojećih praznika i ljetnje sezone

Ilir Harasani je istakao da je napravljen plan pojačanog nadzora u susret praznicima i turističkoj sezoni, te da će inspekcije raditi pojačano na terenu, a njihove aktivnosti će biti svakodnevno koordinirane na nivou Operativnog štaba za inspekcijsku kontrolu

11536 pregleda 1 komentar(a)
Hasani i Borovinić Bojović, Foto: Ministarstvo zdravlja
Hasani i Borovinić Bojović, Foto: Ministarstvo zdravlja

V.d. direktora Uprave za inspekcijske poslove, Ilir Harasani danas se sastao sa ministarkom zdravlja Jelenom Borovinić Bojović kako bi razgovarali o problemima sa kojima se inspekcije susreću na terenu radi dolaženja do rješenja za njihovo prevazilaženje.

Značaj rada inspekcijskih službi u suzbijanju epidemije je prepoznat i Ministarstvo zdravlja će davati punu podršku u daljem radu.

Borovinić Bojović je navela da je od velike važnosti efikasno sprovođenje nadzora tokom predstojećih praznika i ljetnje turističke sezone, jer je važno preduzeti sve kako bi se suzbilo širenje epidemije i stvorili uslovi za turističku sezonu.

Stoga, kako je navela, neophodno je sinergijsko djelovanje Uprave sa svim drugim nadležnim institucijama, prevoshodno sa Upravom policije i Vojskom Crne Gore.

Ilir Harasani je istakao da je napravljen plan pojačanog nadzora u susret praznicima i turističkoj sezoni, te da će inspekcije raditi pojačano na terenu, a njihove aktivnosti će biti svakodnevno koordinirane na nivou Operativnog štaba za inspekcijsku kontrolu. On je najavio da će naročita pažnja biti posvećena kontroli ugostiteljskih objekata, jer se u poslednje vrijeme inspekcije susreću sa većim brojem nepravilnosti, naročito kada je u pitanju organizacija zabava u lokalima i kršenja većeg broja važećih mjera, zbog čega su prošlog vikenda kažnjeni i ispražnjeni neki ugostiteljski objekti.

Na sastanku je zaključeno da se samo kontinuiranim i posvećenim radom svih institucija, a naročito sinergijskim djelovanjem državnih i lokalnih inspekcija, može suzbiti porast broja novooboljelih.

Bonus video: