Akcija dobrovoljnog davanja krvi u Danilovgradu

"Danilovgrađani su po ko zna koji put pokazali i dokazali svoju humanost", kazali su iz nevladine organizacije "Crnogorci Danilovgrad"

3657 pregleda 46 reakcija 8 komentar(a)
Foto: NVO Crnogorci Danilovgrad
Foto: NVO Crnogorci Danilovgrad
Ažurirano: 28.04.2021. 13:43h

U organizaciji Nevladine organizacije "Crnogorci Danilovgrad" i Zavoda za transfuziju krvi, danas je u tom gradu održana akcija dobrovoljnog davanja krvi.

Iz te NVO pozvali su ranije sve sugrađane da se odazovu tradicionalnoj akciji i dođu do 14 časova u prostorije Centra za kulturu u Danilovgradu, kako bi darivanjem krvi još jednom pokazali svoju humanost i nekome spasili život.

"Danilovgrađani su po ko zna koji put pokazali i dokazali svoju humanost. NVO Crnogorci Danilovgrad, organizovali su tradicionalnu akciju davanja krvi. Veliki odziv sugrađana, prijavilo se 45 a i pored situacije sa kovidom, krv je dalo 30 davalaca. Napominjemo da je ovo treća akcija za 14 mjeseci. Koristimo priliku da se zahvalimo zavodu za transfuziju krvi Kliničkog centra kao i Centru za kulturu Danilovgrad", kazao je Ivan Kadović iz te nevladine organizacije.

CGDG
foto: NVO Crnogorci Danilovgrad

Iz Zavoda su zahvalili organizatorima i svim davaocima koji su došli u velikom broju i donirali najdragocjeniju tečnost. Podsjetili su da krv može donirati svaka zdrava osoba starosti između 18 i 65 godina u jednom od osam organizacionih djelova Zavoda za transfuziju krvi. "Muškarci mogu donirati krv na svaka tri mjeseca,dok je za žene potrebno da prođu četiri mjeseca između dvije donacije krvi", naveli su iz Zavoda.

Bonus video: