Na Žabljaku snijeg već zadaje glavobolje

Zbog kvara na dalekovodu Žabljak - Tepca juče ujutru bez struje je ostalo prigradsko naselje Prisoji i sela sjeverno i sjeverozapadno od Žabljaka
216 pregleda 5 komentar(a)
Žabljak snijeg, Foto: Obrad Pješivac
Žabljak snijeg, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 04.12.2017. 08:28h

Više od pola metra snijega napadalo je u protekla dva dana na Žabljaku, pa su juče u tom gradu za saobraćaj bile prohodne jedino glavne gradske saobraćajnice i komunikacije do vitalnih objekata.

Brojni mještani kazali su da su nezadovoljni reakcijom nadležnih. Tek oko 11 sati mehanizacija Komunalnog preduzeća krenula je prema perifernim ulicama, prigradskim naseljima i počela čistiti parkinge.

Direktor preduzeća Radovan Bošković kašnjene je objašnjavao angažovanjem snjegočistača na putu u selu Borje zbog smrtnog slučaja i drugim vanrednim intervencijama, poput one na evakuaciji vozila i putnika koje je snijeg ostavio zaglavljene na putu prema Tepcima, što je poremetilo plan i dinamiku djelovanja snjegočistača.

Za razliku od grada, magistralni i regionalni putevi prohodni su i saobraćaj se odvijao bez prekida, rečeno je "Vijestima" u Crnagoraputu.

Saopšteno je da su njihovi snjegočistači preksinoć bili angažovani prema Pljevljima, Šavniku i putem prema Mojkovcu kojim je takođe palo dosta snijega.

Putari su se suočavali i sa manjim lavinama u kanjonu Tare.

Zbog kvara na dalekovodu Žabljak - Tepca juče ujutru bez struje je ostalo prigradsko naselje Prisoji i sela sjeverno i sjeverozapadno od Žabljaka.

Bonus video: